Backlink

Wat wordt er bedoeld met het begrip 'Backlink' op je website?

Gen zorgen meer over je website, alles wordt geregeld als je een website laat maken
Dit zijn links die je probeert te krijgen door middel van linkbuilding.

Backlinks, ook wel ‘third party links’ genoemd, zijn links die je probeert te krijgen door middel van linkbuilding. Naast direct zoekverkeer levert het ook een betere SEO op. Een backlink komt het liefst een website die zelf ook goed scoort met SEO. De autoriteit van die site straalt dan ook op jouw website af.

Het is niet de bedoeling dat er voor backlinks betaald wordt. Zoekmachines willen bepalen wie de beste informatie geeft. Wanneer een backlink gemaakt wordt tegen betaling, is het garantie meer dat je waardevolle informatie op je website hebt staan.

In eerste instantie was google van plan om social share ook te laten meetellen in SEO-ranking. Op deze manier zouden links die veel gedeeld werden op Google+ een betere SEO hebben. Google+ is echter niet zo groot geworden als Google had gehoopt. Hierom is het lastig om er je link vaak gedeeld op te laten worden. Hierom zijn backlinks van een andere site beter voor SEO dan backlinks vanuit sociale netwerken. Deze backlinks zijn misschien minder interessant voor SEO, maar wel interessant voor direct siteverkeer.

Terug naar Begrippenlijst

Copywright Web Made Easy 2018 ©