Dode links

Wat wordt er bedoeld met het begrip 'dode links' op je website?

Gen zorgen meer over je website, alles wordt geregeld als je een website laat maken
Een dode link is een term die wordt gebruikt voor links die geen pagina meer vinden.

Een dode link is een term die wordt gebruikt voor links die geen pagina meer vinden. Dit kan komen doordat de pagina verwijdert is of verplaatst is naar een andere plek. Wanneer een bezoeker op een dode link klikt, zal in plaats van de gewenste pagina, een 404-foutmelding getoond worden.

Om dode links te voorkomen zal je twee dingen goed in de gaten moeten houden.

  • Ten eerste; Controleer de links die je op je website zet regelmatig, om te voorkomen dat er dode links ontstaan. Sommige website ontwikkelaars bereiden zich hier op voor. Ze zorgen er voor dat er een mooiere 404-pagina naar voren komt. Uiteraard is het beter om dit helemaal te voorkomen. Er bestaan ook dode link checkers. Deze zullen voor jou gaan zoeken naar dode links op je website. Google Webmastertools kan dit ook voor jou doen.
  • Ten tweede; zorg er voor dat klanten geen 404-foutmelding krijgen wanneer ze naar jou zoeken. Verwijder hierom nooit zomaar pagina’s, maar laat de oude URL bestaan om deze door te verwijzen met een 301 redirect naar de pagina die hem vervangt. Je kan deze oude URL’s ook doorverwijzen naar andere pagina’s die gaan over het onderwerp van de URL, of desnoods de home pagina. Op deze manier komt de bezoekers in ieder geval op de juiste website en kan diegene zelf verder de informatie vinden die hij zoekt. Op deze manier raak je ook de SEO optimalisatie van de oude URL niet kwijt, maar deze geef je door aan de volgende pagina.
Terug naar Begrippenlijst

Copywright Web Made Easy 2018 ©