snel goedkoop een professionele website laten maken
Wil jij ook een goedkope professionele website laten maken?

DODE LINKS

Wat wordt er bedoeld met het begrip 'dode links' op uw website?

Geen zorgen meer over je website, alles wordt geregeld als je een website laat maken

Een dode link is een term die wordt gebruikt voor links die geen pagina meer vinden.

Begrippenlijst | Dode Links

Om dode links te voorkomen zal u twee dingen goed in de gaten moeten houden.

Een dode link is een term die wordt gebruikt voor links die geen pagina meer vinden. Dit kan komen doordat de pagina verwijdert is of verplaatst is naar een andere plek. Wanneer een bezoeker op een dode link klikt, zal in plaats van de gewenste pagina, een 404-foutmelding getoond worden.

Om dode links te voorkomen zal u twee dingen goed in de gaten moeten houden.

  • Ten eerste; Controleer de links die u op uw website zet regelmatig, om te voorkomen dat er dode links ontstaan. Sommige website ontwikkelaars bereiden zich hier op voor. Ze zorgen er voor dat er een mooiere 404-pagina naar voren komt. Uiteraard is het beter om dit helemaal te voorkomen. Er bestaan ook dode link checkers. Deze zullen voor u gaan zoeken naar dode links op u website. Google Webmastertools kan dit ook voor u doen.
  • Ten tweede; zorg er voor dat klanten geen 404-foutmelding krijgen wanneer ze naar u zoeken. Verwijder hierom nooit zomaar pagina’s, maar laat de oude URL bestaan om deze door te verwijzen met een 301 redirect naar de pagina die hem vervangt. U kunt deze oude URL’s ook doorverwijzen naar andere pagina’s die gaan over het onderwerp van de URL, of desnoods de home pagina. Op deze manier komt de bezoekers in ieder geval op de juiste website en kan diegene zelf verder de informatie vinden die hij zoekt. Op deze manier raakt u ook de SEO optimalisatie van de oude URL niet kwijt, maar deze geeft u door aan de volgende pagina.
Terug naar begrippenlijst

Interessante artikelen

De 14 dont's bij SEO

Iedereen zegt iets anders op het gebied van SEO. Maar wat vorig jaar nog werkte is vandaag de dag onbruikbaar. En sommige technieken hebben nooit gewerkt.

Meer lezen

Bent u klaar voor Google Rankbrain?

Google is verreweg de meest gebruikte zoekmachine op het web in Nederland. Daarom is het zo belangrijk om gevonden te worden in Google en mee te gaan met de ontwikkelingen die Google ondergaat. De toekomst van Google is Rankbrain. Maar wat is het?..

Meer lezen

Hoe doet u content marketing goed?

Steeds meer bedrijven doen aan content marketing. Ze plaatsen interessante content op hun website en promoten dat op social media. Op deze manier krijgen ze meer bezoekers op hun websites die ook terugkomen...

Meer lezen

4 Facebook tips die u kunnen helpen

We hebben het al een keer gehad over hoe u meer klanten kunt krijgen door social media. Daar hebben we het kort gehad over facebook. Maar Facebook kan nog meer. Daarom wil ik het met u hebben over Facebook, wat u er mee kunt en hoe het uw bedrijf kan helpen.

Meer lezen

De ultieme e-mail marketing strategie

Het is goedkoper om een bestaande klant nogmaals te laten bestellen, dan een nieuwe klant te werven. Hierbij hoeft u slechts voor 2 dingen te zorgen...

Meer lezen

5 Twitter tips die u kunnen helpen

Met 2,6 miljoen gebruikers in Nederland waarvan 900.000 dagelijks twittert is het een van de meest gebruikte social media. Maar hoe kunnen die korte berichten u helpen om uw bedrijf te promoten?

Meer lezen

Satelliet websites. Must have of een grote don't?

Misschien heeft u er zelf al een. Een satelliet website. Maar is dat wel handig? Om deze vraag te beantwoorden ga ik het deze keer met u hebben over wanneer het wel en wanneer het niet handig is om een extra website te beginnen.

Meer lezen

U marketingbudget op de juiste manier inzetten

Hoe kunt u uw marketingbudget nou het beste in zetten? Het is soms lastig kiezen, met zoveel kanalen waar u uw geld aan uit kunt geven. Wat is het belangrijkst, en wat verdient het om continu te worden voorzien van geld?

Meer lezen

Uw marketing automatiseren

Automatisering kan van groot belang zijn voor uw onderneming. Veel saaie en terugkomende taken kunt u gemakkelijk automatiseren. Dit scheelt vaak een hoop tijd, en mogelijk geld...

Meer lezen

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden