Google adwords

Wat wordt er bedoeld met het begrip 'google adwords' van je website?

Gen zorgen meer over je website, alles wordt geregeld als je een website laat maken
Als bedrijf kan je met Google Adwords reclame maken op Google websites,

Google Adwords is een belangrijk onderdeel van Google. Als bedrijf kan je met Google Adwords reclame maken op Google websites, en websites die gebruik maken van Google Adsense. De advertenties die hiermee gemaakt worden zijn gebaseerd op zoekwoorden die bepaald worden door de adverteerder. Wanneer er gezocht wordt op deze zoekwoorden, zal de advertentie boven of naast de zoekresultaten komen te staan.

Google Adwords is de grootste inkomstenbron van Google met 39,5 miljard euro in 2012.

Google Adwords maakt gebruik van het ‘cost-per-click’ systeem. Dit betekent dat een adverteerder pas hoeft te betalen wanneer er geklikt wordt op de advertentie.

Adverteerders kunnen zelf bepalen hoeveel geld ze maximaal willen uitgeven per klik op hun advertentie. Advertenties die het meest per klik opleveren worden bovenaan geplaatst wanneer er gezocht wordt naar een bepaald zoekwoord. Hierom heb je meer kans bovenaan te komen met je advertentie wanneer je meer betaald per klik.

Ook kan er een maximumbudget ingesteld worden. (Bijvoorbeeld €10,- per dag met een maximumbedrag van €0,10 per klik). Wanneer je boven dit budget gat, wordt de advertentie automatisch niet meer getoond.

Geld speelt echter niet de enige rol in positie van advertenties. Google kent advertenties een bepaalde kwaliteitsscore toe. Deze score wordt bepaald door de relevantie van de advertentie voor de zoekopdracht, hoeveel mensen op de advertentie klikken en hoe de beleving is van de bezoeker op de landingspagina na het klikken op de advertentie.

Terug naar Begrippenlijst

Copywright Web Made Easy 2018 ©