Google analytics

Wat wordt er bedoeld met het begrip 'google analytics' op je website?

Gen zorgen meer over je website, alles wordt geregeld als je een website laat maken
Hiermee kan de beheerder van een website een goed beeld krijgen van bijvoorbeeld paginaweergaves en de bezoekersstromen van zijn/haar website.

Google Analytics is een dienst van Google die gebruikt kan worden om de statistieken van een website te zien. c Met deze informatie kan de beheerder beter bepalen hoeveel, en wat voor bezoekers er op de website komen en de website hierop aanpassen.

Google Analytics is ‘gratis’. Het enige waar je in principe mee zou betalen is  de gegevens van je website, net als met alle andere diensten van Google.

Belangrijke functies die gebruikt kunnen worden binnen Google Analytics zijn:

  •  Aantal bezoeken: het totaal aantal bezoeken op de website sinds het begin van de meting met Google Analytics.
  • Paginaweergaves: Het totaal aantal pagina’s dat is weergegeven sinds het begin van de meting met Google Analytics.
  • ‘bounce’ bezoeken: Het gemiddeld aantal bezoekers dat verlaat na het zien van maar één pagina. Een ‘bounce’ percentage van 40 tot 60% is normaal. Een hoog percentage geeft volgens Google aan dat de bestemmingspagina net genoeg uitnodigt om de pagina verder te bezoeken.
  • Gemiddelde tijd op site: de gemiddelde tijd die bezoekers doorbrengen op de website.
  • Ook geeft Google Analytics aan hoe de bezoekers op de website terecht komen. Dit kan belangrijk zijn voor vindbaarheid in de Google zoekmachine.

Google Analytics maakt gebruik van Javascript, wat er voor kan zorgen dat niet alle bezoeken meegeteld worden. Wanneer een bezoeker Javascript heeft uitgeschakeld of een Adblock extensie gebruikt, worden deze niet meegeteld. Ook kan de website, vanwege het gebruik van Javascript, een langere laadtijd krijgen.

Terug naar Begrippenlijst

Copywright Web Made Easy 2018 ©