snel goedkoop een professionele website laten maken
Wil jij ook een goedkope professionele website laten maken?

SEA

Wat wordt er bedoeld met het begrip 'SEA' van uw website?

Geen zorgen meer over je website, alles wordt geregeld als je een website laat maken

SEA staat letterlijk voor ‘Search Engine Advertising’.

Begrippenlijst | SEA

SEA staat letterlijk voor ‘Search Engine Advertising’. In het Nederlands betekend dit Zoekmachine adverteren. Advertenties die hiermee gemaakt worden komen bovenaan in de zoekresultaten pagina’s te staan. Op deze manier komt uw advertentie dus eerder in beeld bij potentiële klanten dan de organische zoekresultaten dat doen. SEA en SEO zullen elkaar vaak versterken en meer kliks opleveren dan dat ze dat afzonderlijk zouden doen.

Advertenties in Google, die gemaakt zijn met Google Adwords, zijn te herkennen aan het gele ‘Adv.’ Blokje. Naast dat blokje zijn ze er precies hetzelfde uit als organische zoekresultaten. Wanneer uw adverteert met Google Adwords, zal u elke letter moeten benutten, want de ruimte die u heeft om u te presenteren is gelimiteerd.

Advertentieruimte wordt gekocht via een complex systeem. Google rekent hierbij ook relevantie van uw advertentie mee. Hierom weet u van te voren niet hoeveel uw advertentie zal kosten. Hoe hoger u staat, hoe meer kliks u zult krijgen, maar ook hoe duurder uw plek kan zijn.

Kosten van advertenties uitgedrukt in kosten per klik. U betaalt dus alleen wanneer er op uw advertentie wordt geklikt. Hierom zult u dus moeten bepalen hoeveel een bezoek naar uw website waard is.

Advertenties dagelijks bijhouden is een noodzaak, vanwege de constante aanpassingen die Google maakt. Hierdoor kunnen conversies ontzettend duur worden. Hierom wordt SEA meestal uitbesteed aan gespecialiseerde bureaus.

Terug naar begrippenlijst

Interessante artikelen

De 14 dont's bij SEO

Iedereen zegt iets anders op het gebied van SEO. Maar wat vorig jaar nog werkte is vandaag de dag onbruikbaar. En sommige technieken hebben nooit gewerkt.

Meer lezen

Bent u klaar voor Google Rankbrain?

Google is verreweg de meest gebruikte zoekmachine op het web in Nederland. Daarom is het zo belangrijk om gevonden te worden in Google en mee te gaan met de ontwikkelingen die Google ondergaat. De toekomst van Google is Rankbrain. Maar wat is het?..

Meer lezen

Hoe doet u content marketing goed?

Steeds meer bedrijven doen aan content marketing. Ze plaatsen interessante content op hun website en promoten dat op social media. Op deze manier krijgen ze meer bezoekers op hun websites die ook terugkomen...

Meer lezen

4 Facebook tips die u kunnen helpen

We hebben het al een keer gehad over hoe u meer klanten kunt krijgen door social media. Daar hebben we het kort gehad over facebook. Maar Facebook kan nog meer. Daarom wil ik het met u hebben over Facebook, wat u er mee kunt en hoe het uw bedrijf kan helpen.

Meer lezen

De ultieme e-mail marketing strategie

Het is goedkoper om een bestaande klant nogmaals te laten bestellen, dan een nieuwe klant te werven. Hierbij hoeft u slechts voor 2 dingen te zorgen...

Meer lezen

5 Twitter tips die u kunnen helpen

Met 2,6 miljoen gebruikers in Nederland waarvan 900.000 dagelijks twittert is het een van de meest gebruikte social media. Maar hoe kunnen die korte berichten u helpen om uw bedrijf te promoten?

Meer lezen

Satelliet websites. Must have of een grote don't?

Misschien heeft u er zelf al een. Een satelliet website. Maar is dat wel handig? Om deze vraag te beantwoorden ga ik het deze keer met u hebben over wanneer het wel en wanneer het niet handig is om een extra website te beginnen.

Meer lezen

U marketingbudget op de juiste manier inzetten

Hoe kunt u uw marketingbudget nou het beste in zetten? Het is soms lastig kiezen, met zoveel kanalen waar u uw geld aan uit kunt geven. Wat is het belangrijkst, en wat verdient het om continu te worden voorzien van geld?

Meer lezen

Uw marketing automatiseren

Automatisering kan van groot belang zijn voor uw onderneming. Veel saaie en terugkomende taken kunt u gemakkelijk automatiseren. Dit scheelt vaak een hoop tijd, en mogelijk geld...

Meer lezen

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden