SEO

Wat wordt er bedoeld met het begrip 'SEO' van je website?

Gen zorgen meer over je website, alles wordt geregeld als je een website laat maken
SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’.

c In het Nederlands betekend dit Zoekmachine optimalisatie. Oftewel, zo goed mogelijk maken voor zoekmachines. Met SEO worden alle dingen beschreven waarmee je jouw website beter gevonden kunt laten worden door zoekmachines. Google is hierin de belangrijkste zoekmachine in Nederland.

Alle activiteiten zijn er op gericht om jouw website zo hoog mogelijk op de zoekresultaten pagina te krijgen. Organische zoekresultaten staan vaak lager op deze pagina dan betaalde zoekresultaten. SEO en SEA zullen elkaar vaak versterken, en meer kliks opleveren dan dat ze dat afzonderlijk zouden doen.

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op je SEO ranking:

  • Content (met de juiste kernwoorden / zoekwoorden)
  • Techniek en leesbaarheid van je website
  • Backlinks
  • Sociale populariteit van je website
  • Actualiteit van je website
  • Google Rankbrain

Google blijft steeds de algoritmes voor ranking in Google updaten, om zo goed mogelijk waardevolle content te belonen. Trucjes om Google voor de gek te houden, zoals het overdadig herhalen van kernwoorden worden bestraft. Overigens werkt deze ‘truc’ al jaren niet meer.

Zorg er dus voor dat je website echt gaat over het onderwerp dat je aanbiedt, dat de titels en metadata kloppen en dat er genoeg relevante tekst op de pagina staat. Hiermee zorg je er voor dat je beter gevonden wordt op de diensten die je levert. SEO kun je zelf gemakkelijk meten met Google Analytics.

Terug naar Begrippenlijst

Copywright Web Made Easy 2018 ©