snel goedkoop een professionele website laten maken
Wil jij ook een goedkope professionele website laten maken?

ZOEKWOORDEN

Wat wordt er bedoeld met het begrip 'zoekwoorden' voor je website?

Geen zorgen meer over je website, alles wordt geregeld als je een website laat maken

Beter gevonden worden bij zoekmachines.

Begrippenlijst | zoekwoorden

Dit soort woorden zijn belangrijk om mee te werken als je beter gevonden wilt worden bij zoekmachines.

Kernwoorden, keywords en zoekwoorden hebben alle drie dezelfde betekenis. Alle drie zijn termen waarop mensen zoeken bij zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo etc. Dit soort woorden zijn belangrijk om mee te werken als je beter gevonden wilt worden bij zoekmachines. Als je werkt met keywords wordt automatisch je SEO beter.

Welke zoekwoorden je moet gebruiken is niet zo 1, 2, 3 te beantwoorden. Dit heeft te maken met de opbouw van jouw website. Zoekwoorden kies je namelijk per pagina. Het beste is om 1 a 2 keywords per pagina te gebruiken. Zulke kernwoorden verwerk je daarna over de pagina. Om hierover meer te weten raden wij je aan om ‘weet op welke zoekwoorden jij het meest gevonden wordt’ te lezen.

Zoekwoorden kan je op verschillende manieren gebruiken. Wij benoemen hier een paar mogelijkheden.

Nadat je een tekst geschreven hebt ga er nog in lezen en kijk of jouw gekozen keyword er in te verwerken is. Zorg er voor dat de tekst nog wel goed leesbaar blijft. Als het niet meer goed leest heb je jouw zoekwoord te vaak gebruikt. Kijk bij de meta trefwoorden. Hier kun je gemakkelijk en snel jouw zoekwoorden inzetten.

Als je in jouw teksten kernwoorden verwerkt hebt kun je deze dikgedrukt maken. Dit is bijna niet te zien voor lezers, maar wel te zien voor zoekmachines.

Ook kun je jouw gekozen keywords in de naam van de afbeelding verwerken. Onthoud hierbij, hoe eerder in de naam. Hoe beter google je kan vinden.

Tevens heb je ook h1 en h2.  H1 kan je plaatsen bij de belangrijkste zin van elke pagina. Hiermee laat je aan google zien dat dit de belangrijkste boodschap is van de pagina. H2 is net zoiets als h1. h2 kan je alleen vaker gebruiken en met h2 geef je aan wat nog meer belangrijk is. Let op dat je niet te veel dingen aangeeft met een h2. Dan heeft het geen effect meer.

Terug naar begrippenlijst

Interessante artikelen

De 14 dont's bij SEO

Iedereen zegt iets anders op het gebied van SEO. Maar wat vorig jaar nog werkte is vandaag de dag onbruikbaar. En sommige technieken hebben nooit gewerkt.

Meer lezen

Ben jij klaar voor Google Rankbrain?

Google is verreweg de meest gebruikte zoekmachine op het web in Nederland. Daarom is het zo belangrijk om gevonden te worden in Google en mee te gaan met de ontwikkelingen die Google ondergaat. De toekomst van Google is Rankbrain. Maar wat is het?..

Meer lezen

Hoe doe je content marketing goed?

Steeds meer bedrijven doen aan content marketing. Ze plaatsen interessante content op hun website en promoten dat op social media. Op deze manier krijgen ze meer bezoekers op hun websites die ook terugkomen...

Meer lezen

4 Facebook tips die jou kunnen helpen

We hebben het al een keer gehad over hoe je meer klanten kan krijgen door social media. Daar hebben we het kort gehad over facebook. Maar Facebook kan nog meer. Daarom wil ik het met jou hebben over Facebook, wat jij er mee kan en hoe het jouw bedrijf kan helpen.

Meer lezen

De ultieme e-mail marketing strategie

Het is goedkoper om een bestaande klant nogmaals te laten bestellen, dan een nieuwe klant te werven. Hierbij hoef je slechts voor 2 dingen te zorgen...

Meer lezen

5 Twitter tips die jou kunnen helpen

Met 2,6 miljoen gebruikers in Nederland waarvan 900.000 dagelijks twittert is het een van de meest gebruikte social media. Maar hoe kunnen die korte berichten jou helpen om jouw bedrijf te promoten?

Meer lezen

Satelliet websites. Must have of een grote don't?

Misschien heb je heb je er zelf al een. Een satelliet website. Maar is dat wel handig? Om deze vraag te beantwoorden ga ik het deze keer met je hebben over wanneer het wel en wanneer het niet handig is om een extra website te beginnen.

Meer lezen

Je marketingbudget op de juiste manier inzetten

Hoe kan je jouw marketingbudget nou het beste in zetten? Het is soms lastig kiezen, met zoveel kanalen waar je je geld aan uit kan geven. Wat is het belangrijkst, en wat verdient het om continu te worden voorzien van geld?

Meer lezen

Jouw marketing automatiseren

Automatisering kan van groot belang zijn voor je onderneming. Veel saaie en terugkomende taken kan je gemakkelijk automatiseren. Dit scheelt vaak een hoop tijd, en mogelijk geld...

Meer lezen

Copyright 2018 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden