Zoekwoorden

Wat wordt er bedoeld met het begrip 'zoekwoorden' voor je website?

Gen zorgen meer over je website, alles wordt geregeld als je een website laat maken
Dit soort woorden zijn belangrijk om mee te werken als je beter gevonden wilt worden bij zoekmachines.

Kernwoorden, keywords en zoekwoorden hebben alle drie dezelfde betekenis. Alle drie zijn termen waarop mensen zoeken bij zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo etc. Dit soort woorden zijn belangrijk om mee te werken als je beter gevonden wilt worden bij zoekmachines. Als je werkt met keywords wordt automatisch je SEO beter.

Welke zoekwoorden je moet gebruiken is niet zo 1, 2, 3 te beantwoorden. Dit heeft te maken met de opbouw van jouw website. Zoekwoorden kies je namelijk per pagina. Het beste is om 1 a 2 keywords per pagina te gebruiken. Zulke kernwoorden verwerk je daarna over de pagina. Om hierover meer te weten raden wij je aan om ‘weet op welke zoekwoorden jij het meest gevonden wordt’ te lezen.

Zoekwoorden kan je op verschillende manieren gebruiken. Wij benoemen hier een paar mogelijkheden.

Nadat je een tekst geschreven hebt ga er nog in lezen en kijk of jouw gekozen keyword er in te verwerken is. Zorg er voor dat de tekst nog wel goed leesbaar blijft. Als het niet meer goed leest heb je jouw zoekwoord te vaak gebruikt. Kijk bij de meta trefwoorden. Hier kun je gemakkelijk en snel jouw zoekwoorden inzetten.

Als je in jouw teksten kernwoorden verwerkt hebt kun je deze dikgedrukt maken. Dit is bijna niet te zien voor lezers, maar wel te zien voor zoekmachines.

Ook kun je jouw gekozen keywords in de naam van de afbeelding verwerken. Onthoud hierbij, hoe eerder in de naam. Hoe beter google je kan vinden.

Tevens heb je ook h1 en h2.  H1 kan je plaatsen bij de belangrijkste zin van elke pagina. Hiermee laat je aan google zien dat dit de belangrijkste boodschap is van de pagina. H2 is net zoiets als h1. h2 kan je alleen vaker gebruiken en met h2 geef je aan wat nog meer belangrijk is. Let op dat je niet te veel dingen aangeeft met een h2. Dan heeft het geen effect meer.

Terug naar Begrippenlijst

Copywright Web Made Easy 2018 ©