Kars Zijlstra

GA VOOR GEMAK EN KOPPEL uw ZAKELIJKE MAIL AAN GMAIL

door Kars Zijlstra

Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

GA VOOR GEMAK EN KOPPEL uw ZAKELIJKE MAIL AAN GMAIL

Veel bedrijven met een eigen website krijgen een zakelijk mailadres wat gekoppeld is aan hun website. Een zakelijk mailadres ziet er professioneel uit en is ook nog goed herkenbaar voor de klant. Er zitten wel een aantal nadelen aan een appart zakelijk mailadres.

Het eerste nadeel is dat al uw mails worden ontvangen en bewaard op uw eigen server. Dit kost veel geheugen waardoor de server snel vol raakt. Daarbij is het ook erg tijdrovend om verschillende mailboxen bij te houden. Het is namelijk veel makkelijker om al uw mailadressen in één mailbox te hebben. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om hun zakelijke mail toch te koppelen aan Gmail. Wilt u uw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Stap 1: Google account aanmaken

Om te beginnen moet u eerst een Google account aanmaken. Dit kan via deze link. Als u eenmaal een Google account heeft, kunt u via deze link inloggen op uw Gmail.

Stap 2: Het pop-up venster openen

  • Als u bent ingelogd klikt u rechtsboven op het tandwieltje.
  • Kies daar voor de optie ‘Instellingen’.
  • Vervolgens klikt u op het tabblad ‘Accounts & Import’.
  • Als het goed is staat daar dan de optie ‘E-mail bekijken uit andere accounts’ tussen, klik daar op.
  • Kies dan voor ‘Een e-mail account toevoegen’. Er verschijnt een pop-up venster.

Stap 3: Stappen volgen in het pop-up venster

Als het pop-up venster geopend is vult u daar u volledige zakelijke e-mailadres in die u wilt gaan gebruiken. Als u dit gedaan hebt klikt u op ‘volgende’.

Er opent weer een pop-up venster

Daar kan u uit twee opties kiezen. Kies voor de optie ‘E-mail importeren uit mijn andere account’. Klik vervolgens weer op ‘Volgende’.

Zakelijke email, wachtwoord en POP3-server

Vult u in het laatste scherm bij ‘Gebruikersnaam’ uw volledige zakelijke e-mailadres in. Daarna vult u het wachtwoord van uw zakelijke e-mail in

Daaronder staat ‘POP3-server’. Vul die ook in. Laat de optie ‘poort’ gewoon op 110 staan. Klik als laatst op ‘Account toevoegen’ en uw zakelijke mails komen binnen in uw Gmail!

Stap 4: Zakelijke mails versturen via Gmail

Nu komen onze zakelijke mails binnen via Gmail. We kunnen alleen nog geen mails versturen via Gmail. Om dit wel te kunnen moet u ook een aantal stappen volgen.
 
Ga weer naar het tabblad ‘Account & Import’. Klik daar op de optie ‘Mail verzenden als’. Kies dan voor ‘E-mailadres toevoegen waarvan uw eigenaar bent’.

Er opent weer een pop-up venster.
Vult daar gewoon uw naam en uw e-mailadres in. Het vinkje ‘beschouwen als alias’ mag uitgeschakeld blijven. Klik vervolgens weer op ‘Volgende stap’.

Het volgende venster

 Bij het volgende venster vult u bij ‘SMTP-server’ het adres in dat u van uw hostingpartij ontvangen heeft. De poort mag op 587 blijven staan. Vul vervolgens bij ‘Gebruikersnaam’ uw volledige zakelijke e-mailadres in en vul daaronder uw wachtwoord in.

De optie ‘Beveiligde verbinding via TLS’ moet aangevinkt zijn. Klik als laatst op ‘Account toevoegen’ en vanaf nu kunt uw zakelijke mails versturen en ontvangen via Gmail.

Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Hoe maakt u gebruik van meerdere accounts in Gmail?

Via deze manier kunt u in totaal vijf verschillende zakelijke e-mailadressen toevoegen aan Gmail. Als u een nieuw e-mailbericht gaat maken kunt u bij ‘Van’ uw gewenste e-mailadres kiezen waarmee u het bericht wilt gaan versturen. Ook krijgen inkomende mails automatisch een label. Zo kan u goed zien welk e-mailbericht bij welk mailadres hoort. 

In Outlook is het koppelen met uw zakelijke mail ook mogelijk maar daar zullen de te nemen stappen waarschijnlijk wel wat anders zijn als bij Gmail.

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

Is uw inspiratietank leeg? Lees deze blog om op idee├źn te komen!

Waar moet ik nou eigenlijk een blog over schrijven?

Bent u een beginnende blogger of is uw inspiratietank op en is het moeilijk om geschikte onderwerpen te vinden om over te schrijven? Heeft u uw dag niet en is uw creativiteit even weg? Dan helpen deze tips u om op ideeën te komen!

Lees meer
Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Ga voor gemak en koppel uw zakelijke mail aan Gmail

Een zakelijk mailadres ziet er professioneel uit en is ook nog goed herkenbaar voor de klant. Wilt u uw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Lees meer
Ga voor vragen naar onze support desk

Stressloos online marketing

Het leven draait om relaties. U moet kunnen genieten van uw werk. Helaas blijft de stress van Financiën vaak een groot probleem. Hierom hebben wij een aantal tips om uw marketing systeem te verbeteren. Daarmee zal u meer klanten, en dus een stabielere inkomstenstroom krijgen zodat u uw minder zorgen hoeft te maken over financiën...

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Ontdek hoe jij met een paar kleine aanpassingen slimmer kan werken
Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden