Kars Zijlstra

Gratis adverteren in Google

door Kars Zijlstra

Gratis adverteren in Google

U hebt het vast wel eens zien staan. Een advertentie die naast de zoekresultaten komt te staan wanneer u zoekt naar een bedrijfsnaam in Google. Deze advertentie staat vol nuttige informatie over het bedrijf zoals het telefoonnummer, e-mailadres, adres en openingstijden.

Dit soort advertenties worden gemaakt door middel van ‘Google mijn bedrijf’. Google mijn bedrijf is een gratis service van Google waarmee u beter gevonden kan worden in zowel Google zoeken, Google Maps en Google+. Als u ook deze advertentie wilt voor uw bedrijf, moet u uw aanmelden bij Google mijn bedrijf.

In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe u uw bedrijf aanmeldt voor Google mijn bedrijf.

google-mijn-bedrijf-is-een-gratis-service-van-google-waarmee-je-beter-gevonden-kan-worden-in-google

STAP 1

Ga naar ‘Google mijn bedrijf’ via:

https://www.google.com/intl/nl/business/

Druk hier op de knop ‘Uw bedrijf op Google’.

Hoe wordt ik nog beter gevonden in Google?

STAP 2

Vul hier uw bedrijfsgegevens zo accuraat mogelijk in. Voor het gemak hebben wij een voorbeeld gegeven van de informatie die u moet invoeren. Probeer bij categorie een term te gebruiken die het beste past bij uw onderneming en waar u op gevonden wilt worden in Google.

Benieuwd hoe je nog beter gevonden kan worden in Google?

STAP 3

Bevestig uw bedrijf. Hiermee geeft u aan bevoegd te zijn om dit bedrijf te beheren.

web made easy helpt bij het optimaliseren van uw website

STAP 4

Verifieer u aanmelding. Dit is alleen mogelijk per post. Dit is ook mogelijk op een later tijdstip.

Web made easy helpt bij het optimaliseren van uw bedrijf

STAP 5

Nu u zich heeft aangemeld zult u dit scherm in beeld krijgen. Onderaan het scherm is een optie om u door Google op de hoogte te laten houden van toekomstige nieuwe pagina’s. Dit is af te raden wanneer u geen groot-gebruiker bent van Google+. Deactiveer deze optie door op het vinkje te klikken, en klik verder op de knop ‘aan de slag’.

maak nu een google mijn bedrijf aan

STAP 6

Nu u aangemeld bent is het belangrijk uw bedrijfsinformatie zo goed mogelijk te vermelden. Zoals u kunt zien aan de vooruitgangs balk is uw profiel nog niet compleet. Er zijn nog verschillende dingen die u kunt toevoegen om uw bedrijf sneller gevonden te laten worden en om klanten betere informatie te kunnen geven. Zoals Google mijn bedrijf zelf al aangeeft, is het verstandig om een profielfoto of logo toe te voegen voor herkenbaarheid. Druk op de knop ‘profielfoto toevoegen’ onder de vooruitgangs balk.

google mijn bedrijf is een gratis service om beter gevonden te worden

STAP 7

Op deze pagina kunt u foto’s toevoegen. Het is verstandig om in ieder geval een profielfoto, logo en omslagfoto toe te voegen. Foto’s voor profiel en logo kunnen .jpeg en .png van maximaal 250x250 px zijn.

Het zal er dan ongeveer als volgt uit komen te zien.

Hoe maak je Google mijn bedrijf aan?

STAP 8

Nu u verschillende foto’s hebt toegevoegd, zal Google mijn bedrijf een volgende stap aanbevelen op de start pagina. Druk bovenaan op ‘start’. Hier aangekomen, druk op de knop ‘openingstijden toevoegen’.

Google mijn bedirjfspagina

Op deze pagina kunt u de openingstijden van uw onderneming aangeven. Vul de openingstijden in en druk hierna op de knop ‘toepassen’.

Wat is Google mijn bedrijf?

STAP 9

De laatste stap is een website toevoegen. Ga weer terug naar start door bovenaan op ‘start’ te drukken en druk nu op de knop ‘website toevoegen’.

Vul hier de URL van uw website in. Zorg er wel voor dat deze website online staat. Vul dus geen URL in van een website die pas binnenkort online gaat.

Google mijn bedrijf is voor iedere ondernemer

GEFELICITEERD!
 

U bent succesvol aangemeld en je informatie is compleet! U bedrijf is nu geschikt voor de Google mijn bedrijf Advertenties tijdens zoekopdrachten, Google Maps en Google+. Google+ is bereikbaar via het blokje links onder aan de pagina of via: https://plus.google.com/

Via Google+ kunnen ook recensies worden geschreven. Het is aan te raden om klanten aan te sporen hier recensies te schrijven. Deze recensies zullen namelijk ook in de advertentie zichtbaar worden. Blijf ook in contact met klanten. Reageer op hun recensie met een bedankje. Dit zorgt voor tevreden klanten en zal anderen aansporen eerder op uw website te kijken of een recensie achter te laten.

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

Linken van een website naar je eigen website

Backlinks met succes!

Backlinks, wat zijn dat nou eigenlijk? Backlinks zijn links die vanaf een andere website naar uw website verwijzen. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw backlinks een succes worden?

Lees meer
Hoger en beter gevonden worden in Google door SEA & SEO

Het verschil tussen SEA & SEO

Bedrijven die op het internet actief zijn kunnen om de termen SEA en SEO niet meer heen. Het doel van SEO en SEA zijn hetzelfde, namelijk zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van de zoekmachine te komen. Maar wat houdt het nou eigenlijk in?

Lees meer
Een landingspagina is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een externe of interne link

Creëer de perfecte landingspagina!

Een landingspagina wordt nog het meest gebruikt om de aankoop te bevorderen. Het is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een link. Maar hoe creëert u nou de perfecte landingspagina?

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Word beter gevonden in Google

Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden