Kars Zijlstra

Backlinks met succes!

door Kars Zijlstra

Linken van een website naar je eigen website

Backlinks met succes!

Backlinks, wat zijn dat nou eigenlijk? Backlinks zijn links die vanaf een andere website naar uw website verwijzen. Backlinks heeft u nodig voor de SEO van uw website. Natuurlijk wilt u zo hoog mogelijk in Google staan. Maar hoe zorgt u ervoor dat u backlinks een succes worden? Lees dan dit artikel en krijg succesvolle backlinks.

Koop geen backlinks, Google ziet het als valspelen

Wel of geen backlinks kopen?

Voordat ik antwoord geef op de vraag zal ik eerst iets meer vertellen over backlinks. Bij de positie van uw website spelen backlinks een grote rol. In de kwaliteit van backlinks zitten grote verschillen. Hier een aantal punten waar uw op moet letten:

  • De positie (populariteit) van de verwijzende website. Hoe hoger, hoe beter!
  • Relevantie tussen uw website en de verwijzende website.
  • Zorg dat de linktekst overeenkomt met de website waarnaar deze verwijst.

Eerder was het belangrijk om zoveel mogelijk backlinks te hebben ongeacht vanaf welke domeinen deze links kwamen. Hier is Google wel anders in geworden. Tegenwoordig kijkt Google meer naar kwaliteit van de links en minder naar de hoeveelheid. Uiteindelijk zullen dus de kwalitatieve backlinks helpen voor een betere positie in Google.

Is het nou wel of niet verstandig om backlinks te kopen?  Nee, backlinks kopen is niet goed voor uw website. Google ziet het als valspelen. Uw website zal vroeg of laat bestraft worden door Google of zelfs uit Google verdwijnen. Vaak zijn de backlinks die u koopt van geen goede kwaliteit en u heeft ze niet op een “natuurlijke wijze” verkregen. Met de gekochte backlinks zal uw website er meer schade aan hebben dan succes. Als backlinks niks met uw website te maken hebben en dus niet relevant zijn ziet Google het gelijk.

Analyseer uw backlinks

U wilt natuurlijk weten waar uw backlinks vandaan komen. Google heeft hier een handige tool voor Google Search Console. Hiermee kunt u bijvoorbeeld zien van wie uw backlinks zijn, hoeveel backlinks u bezit en naar welke pagina’s ze verwijzen. Door Search Console heeft u dus een goed overzicht over de gegevens van uw backlinks.

Backlinks vanuit social media zijn erg belangrijk let er dus goed op!

Social media

Backlinks vanuit social media kunnen veel invloed hebben en zijn dus erg belangrijk. Het belangrijkste is dat u regelmatig een bericht met een link op social media plaatst. Eenmalig een bericht met een link plaatsen heeft niet veel zin. Zodra u het dagelijks of wekelijks doet, gaat u het zeker merken! Let er wel op dat het bericht een goede content heeft, Google blijft hier natuurlijk wel opletten.

Artikelmarketing

In artikelen kunt u ook goed gebruik maken van Backlinks. Er is hier vanaf een artikel naar uw website gelinkt. Vele bedrijven doen aan artikelmarketing. U kunt er ook zelf voor kiezen om zelf artikelen te schrijven. Let wel op dat u alleen linkt met artikelen die relevant zijn voor uw website.

Verborgen links

Vroeger deden veel bedrijven links verbergen op hun website. Toen werkte het nog maar dat is nu wel veranderd. Google kan nu erg goed zien of u met opzet links verbergt. Vroeger deden bedrijven dit via deze manieren:

  • Content achter een afbeelding op een website
  • Links instellen op kleine tekens
  • Tekst en achtergrond kleur hetzelfde
  • Tekstgrootte op 0 zetten

Zorg er dus voor dat altijd de link zichtbaar is voor zoekmachines en bezoekers. In de Google Search Console kunt u zien of u verborgen links op uw website hebt staan.

Conclusie 

De laatste jaren is de manier van backlinken erg veranderd. Vroeger was het de bedoeling om zo veel mogelijk backlinks te hebben voor een hoge plek in Google, maar nu gaat het meer om de kwaliteit van de backlinks. Kwalitatieve backlinks kunt u plaatsen via artikelen, social media of websites. Scoor hoog in Google door het gebruik van backlinks!

Wilt u nog meer tips voor het optimaliseren van uw website? Lees dan ons andere artikel: Uw website optimaliseren met deze 25 tips

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

Linken van een website naar je eigen website

Backlinks met succes!

Backlinks, wat zijn dat nou eigenlijk? Backlinks zijn links die vanaf een andere website naar uw website verwijzen. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw backlinks een succes worden?

Lees meer
Hoger en beter gevonden worden in Google door SEA & SEO

Het verschil tussen SEA & SEO

Bedrijven die op het internet actief zijn kunnen om de termen SEA en SEO niet meer heen. Het doel van SEO en SEA zijn hetzelfde, namelijk zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van de zoekmachine te komen. Maar wat houdt het nou eigenlijk in?

Lees meer
Een landingspagina is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een externe of interne link

Creëer de perfecte landingspagina!

Een landingspagina wordt nog het meest gebruikt om de aankoop te bevorderen. Het is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een link. Maar hoe creëert u nou de perfecte landingspagina?

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Word beter gevonden in Google

Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden