Kars Zijlstra

Het verschil tussen SEA & SEO

door Kars Zijlstra

De verschillen tussen SEA en SEO

Het verschil tussen SEA & SEO

Bedrijven die op het internet actief zijn kunnen om de termen SEA en SEO niet meer heen. Het doel van SEO en SEA zijn hetzelfde, namelijk zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van de zoekmachine te komen. Maar wat houdt het nou eigenlijk in? In deze blog ga ik u het verschil uitleggen tussen SEA en SEO.

Word een expert in SEO met behulp van deze blog!

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization, ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. SEO houdt in dat uw website geoptimaliseerd wordt voor de vindbaarheid binnen de organische zoekresultaten van Google. Google gebruikt een zoekalgoritme om te bepalen wie er boven aan komt in Google. Aan de hand van 200+ criteria bepaalt dit algoritme welke websites het relevantst zijn, die websites komen dus dan ook boven aan. Om misbruik te voorkomen doet Google geen uitspraken over deze criteria.

Het wordt wel steeds duidelijker wat wel en wat niet werkt. Het is belangrijk dat u de teksten op de website schrijft zodat de bezoekers het begrijpen en het makkelijk te lezen is. Linkbuilding is ook een essentiële factor waardoor de vindbaarheid beter wordt. Bij Linkbuilding gaat het erom dat er wordt gelinkt naar uw website of webpagina vanuit verschillende waardevolle webpagina’s. Let wel op dat u niet elke website naar u laat linken, het moet wel relevant zijn! Daarnaast kunnen ook technische factoren invloed hebben, zoals codes, de opbouw van de website en programmeertaal. Zorg altijd dat u zoekwoorden boven aan en in de teksten verspreid staan. Voor meer informatie over zoekwoorden, lees dan onze blog over zoekwoorden!

SEO is gratis en werkt pas op lange termijn. Het duurt 3 tot 6 maanden voordat Google uw pagina heeft gevonden. Voor resultaat is dus wel even geduld nodig. Zodra Google de pagina heeft gevonden is het geïndexeerd. Het is belangrijk om uw website te blijven optimaliseren. Vergeet ook geen backlinks te plaatsen en de informatie up-to-date te houden.

Sea

SEA wordt ook wel zoekmachine adverteren genoemd. SEA staat voor Search Engine Advertising. U maakt hierbij een advertentie die wordt weergegeven bij relevante zoekresultaten. De advertenties staan altijd boven de organische zoekresultaten. Het grote voordeel van SEA is dat u specifiek op een bepaalde locatie kunt richten. SEA is in tegenstelling tot SEO niet gratis maar heeft op korte termijn meer succes.

Om als advertentie nummer 1 te zijn moet u met de volgende punten rekening houden. De door u opgegeven zoekwoorden, de relevantie van de pagina waar de advertentie naartoe linkt en de opmaak van de koppen. Natuurlijk zijn er nog meer factoren, maar Google doet er geen uitspraken over.

Zoals ik al heb gezegd is SEA niet gratis. Wanneer iemand op uw link klikt moet u daarvoor betalen. U betaalt dus per klik. Als de advertentie wordt getoond en niet op wordt geklikt hoeft u er niet voor te betalen.

Conclusie

De twee verschillende diensten hebben allebei hun voordelen en nadelen. SEO werkt vaak na 3 tot 6 maanden, terwijl SEA een groot en snel bereik heeft. Wanneer het gelukt is met SEO, dan heb een boost aan bezoekers op je website. En het is nog gratis ook, dat is mooi meegenomen toch? SEA is dan wel tegen een betaling, maar met een goede en gebruiksvriendelijke website verdient je het ook heel makkelijk terug!

SEA en SEO vullen elkaar heel goed aan. In de online marketingmix zijn het beide belangrijke middelen. Er zijn natuurlijk branches en bedrijven die een voorkeur hebben. Je kunt ze natuurlijk ook allebei gebruiken, vaak zorgt het ook voor betere resultaten.

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

Linken van een website naar je eigen website

Backlinks met succes!

Backlinks, wat zijn dat nou eigenlijk? Backlinks zijn links die vanaf een andere website naar uw website verwijzen. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw backlinks een succes worden?

Lees meer
Hoger en beter gevonden worden in Google door SEA & SEO

Het verschil tussen SEA & SEO

Bedrijven die op het internet actief zijn kunnen om de termen SEA en SEO niet meer heen. Het doel van SEO en SEA zijn hetzelfde, namelijk zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van de zoekmachine te komen. Maar wat houdt het nou eigenlijk in?

Lees meer
Een landingspagina is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een externe of interne link

Creëer de perfecte landingspagina!

Een landingspagina wordt nog het meest gebruikt om de aankoop te bevorderen. Het is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een link. Maar hoe creëert u nou de perfecte landingspagina?

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Word beter gevonden in Google

Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden