Kars Zijlstra

Waar moet ik nou eigenlijk een blog over schrijven?

door Kars Zijlstra

Is uw inspiratietank leeg? Lees deze blog om op ideeën te komen!

Waar moet ik nou eigenlijk een blog over schrijven?

Bent u een beginnende blogger of is uw inspiratietank op en is het moeilijk om geschikte onderwerpen te vinden om over te schrijven? Heeft u uw dag niet en is uw creativiteit even weg? Dan helpen deze tips u om op ideeën te komen! Sommige tips zijn inkoppertjes, aan de andere had u misschien nog nooit eerder gedacht.

Tip 1. Gebruik tools

Er zijn gratis tools om u te helpen met blogs schrijven. U heeft bijv. answer the public. Als u hier uw taal en onderwerp invoert, krijgt u verschillende vragen waarover u kan schrijven en mensen misschien hulp bij nodig hebben. Ik heb het onderwerp websites ingevoerd. In de afbeelding hiernaast kunt u bekijken wat u te zien krijgt.

Tip 2. Google is uw beste vriend

Heeft u al een onderwerp maar weet u nog niet hoe u gaat beginnen? Of kan u niet op een onderwerp komen? Vraag het aan Google. Maak gebruik van de suggesties die Google uw geeft.

Tip 3. Verplaats u in uw doelgroep

Inspireren uw de bovenstaande tips niet genoeg of komt u er niet helemaal uit? Verplaats u dan in uw doelgroep (klant). Welke vragen krijgt u vaak? Wat zijn de vragen die vaak op social media langs komen? Welke onderwerpen zou u lastig vinden als u er niks vanaf weet? Aan welke informatie heeft u behoefte?

 Als u een lijst heeft met vragen, zoek dan op of die vragen ergens anders ook vaak worden gesteld. Bekijk goed of het relevant is of niet. Ook kan u uw collega’s vragen of hun deze vragen ook vaak krijgen. Buiten dat om zijn uw collega’s sowieso een goede informatiebron. Misschien hebben hun wel een leuk idee om over te schrijven.

Misschien kunnen deze tips uw nog helpen?

  1. Volg het nieuws! Kijk wat populair is in het nieuws, maar zorg wel dat het relevant is om over te schrijven.
  2. Wat zijn de trends binnen uw bedrijfstak?
  3. Ga vrij schrijven. Schrijf alle onderwerpen die in je opkomen op zonder op uw Nederlands te letten.
  4. Vertel uw eigen fouten met blogs schrijven. Voor bezoekers en klanten is het ook leuk om te zien dat u uzelf ontwikkeld. Ook is het leuk om te zien dat u leert van uw fouten. Schaam uw niet!
  5. Haal oude blogs tevoorschijn! U kan natuurlijk ook uw oude blogs bewerken of herschrijven.

Ik hoop natuurlijk dat deze tips uw hebben geholpen bij het schrijven van blogs en uw inspiratie heeft gegeven. Ik wens uw veel succes met het schrijven van blogs!

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

Is uw inspiratietank leeg? Lees deze blog om op ideeën te komen!

Waar moet ik nou eigenlijk een blog over schrijven?

Bent u een beginnende blogger of is uw inspiratietank op en is het moeilijk om geschikte onderwerpen te vinden om over te schrijven? Heeft u uw dag niet en is uw creativiteit even weg? Dan helpen deze tips u om op ideeën te komen!

Lees meer
Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Ga voor gemak en koppel uw zakelijke mail aan Gmail

Een zakelijk mailadres ziet er professioneel uit en is ook nog goed herkenbaar voor de klant. Wilt u uw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Lees meer
Ga voor vragen naar onze support desk

Stressloos online marketing

Het leven draait om relaties. U moet kunnen genieten van uw werk. Helaas blijft de stress van Financiën vaak een groot probleem. Hierom hebben wij een aantal tips om uw marketing systeem te verbeteren. Daarmee zal u meer klanten, en dus een stabielere inkomstenstroom krijgen zodat u uw minder zorgen hoeft te maken over financiën...

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Ontdek hoe jij met een paar kleine aanpassingen slimmer kan werken
Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden