Kars Zijlstra

Wow, bloggen werkt echt!

door Kars Zijlstra

Wow, bloggen werkt echt!

Zijn blogs nog wel relevant? En waarom zou iemand nog beginnen met bloggen? In dit artikel staan een aantal redenen waarom bloggen voor u en uw onderneming relevant kan zijn.

Een aantal redenen waarom bloggen relevant is voor jouw onderneming

u kan uw passie delen

Wanneer u geniet van uw vak, bent u er constant mee bezig en niet alleen tijdens werktijden. U wilt er zo veel mogelijk van weten, en al deze kennis waarschijnlijk ook graag met anderen delen. Een blog is een goed idee om uw passie te uiten en de informatie die u bezit te delen met anderen.

MAKKELIJK IDEEËN DELEN

Een blog is één van de makkelijkste manieren om uw ideeën te delen met de rest van de wereld. Ieder mens heeft een bepaalde drang om zijn of haar meningen te uiten, en een blog is daar een geweldig middel voor. Het is verstandig om de techniek van een blog aan een ander over te laten. Hierdoor kan u uw focussen op het schrijven.

Zijn blogs nog wel relevant in deze tijd?

Duidelijke mening creëren

Door een blog te schrijven over een bepaald onderwerp dwingt u uzelf ertoe onderzoek te doen naar dat onderwerp. U leert er van en tijdens het schrijven krijgt u een beter beeld van uw mening over het onderwerp. Het artikel op uw blog informeert dus niet alleen de lezer, maar ook uzelf.

FEEDBACK

Wanneer uw artikel voor uw blog af is kunnen mensen er op reageren en feedback geven. Lezers kunnen vagen stellen over het onderwerp of aanvullingen geven. Dit kan u nogmaals aan het denken zetten. Zo kunnen lezers niet alleen van u leren, maar u ook van de lezer.

web made easy raad het aan om te gaan bloggen

Vertrouwen winnen

Wanneer u gaat bloggen over een onderwerp waar u zelf veel van af weet, heeft u meer kans dat lezers u zullen vertrouwen. Ze kunnen onder de indruk zijn van uw kennis. Klanten zullen uiteraard sneller zaken doen met iemand die duidelijk weet waar hij/zij over praat.

OMDAT HET MOGELIJK IS

Mensen hebben altijd al de behoefte gehad om verhalen te vertellen, maar voordat het internet bestond was dit lastiger. Boeken waren vaak de beste manieren om veel mensen te bereiken, maar nu het internet door iedereen wordt gebruikt is het ook de beste manier om iedereen te bereiken. Mensen over de hele wereld kunnen nu uw verhaal lezen en er ook net zo gemakkelijk op reageren.

Web made easy heeft een aantal redenen om te beginnen met bloggen

Nieuwe contacten leggen

Relaties zijn zeer belangrijk in onze economie. Uw expertise en ervaring is belangrijk, maar contacten zijn bijna net zo belangrijk. LinkedIn focust zich hier volledig op. Hier kunt u nieuwe contacten leggen en uw huidige netwerk onderhouden. Het is mogelijk om meer te bereiken met de juiste connecties. Een goede manier om nieuwe connecties te krijgen is bloggen. Iemand leest uw blog en herkent uw expertise. Diegene kan dan naar aanleiding van u blog contact opnemen voor potentiële zaken.

u KUNT HET LEUK MAKEN

Dat het leuk is om te doen is waarschijnlijk wel de belangrijkste reden om te bloggen. Wanneer u er geen plezier in hebt, merkt u lezer dit snel en u zal het waarschijnlijk ook niet lang volhouden. Voelt bloggen als een vervelende terugkomende klus? Dan is het aan te raden niet te beginnen met bloggen of besteed het uit. Dit bespaart een hoop tijd en zorgen. Wanneer u het echter zelf doet, zorg er dan voor dat u plezier heeft met bloggen. Neem dus een onderwerp waarvan u het leuk vindt om over te praten. Vindt u het leuk om over uw vakgebied met ervaring te schrijven, blijf dan vooral bloggen!

We hopen dat dit artikel ook u een reden heeft gegeven om te gaan bloggen. Veel blogplezier!

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

Is uw inspiratietank leeg? Lees deze blog om op idee├źn te komen!

Waar moet ik nou eigenlijk een blog over schrijven?

Bent u een beginnende blogger of is uw inspiratietank op en is het moeilijk om geschikte onderwerpen te vinden om over te schrijven? Heeft u uw dag niet en is uw creativiteit even weg? Dan helpen deze tips u om op ideeën te komen!

Lees meer
Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Ga voor gemak en koppel uw zakelijke mail aan Gmail

Een zakelijk mailadres ziet er professioneel uit en is ook nog goed herkenbaar voor de klant. Wilt u uw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Lees meer
Ga voor vragen naar onze support desk

Stressloos online marketing

Het leven draait om relaties. U moet kunnen genieten van uw werk. Helaas blijft de stress van Financiën vaak een groot probleem. Hierom hebben wij een aantal tips om uw marketing systeem te verbeteren. Daarmee zal u meer klanten, en dus een stabielere inkomstenstroom krijgen zodat u uw minder zorgen hoeft te maken over financiën...

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Ontdek hoe jij met een paar kleine aanpassingen slimmer kan werken
Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden