Kars Zijlstra

4 FACEBOOK TIPS DIE U KUNNEN HELPEN

door Kars Zijlstra

4 FACEBOOK TIPS DIE u KUNNEN HELPEN

We hebben het al een keer gehad over hoe u meer klanten kan krijgen door social media. Daar hebben we het kort gehad over facebook. Maar Facebook kan nog meer. Daarom wil ik het met u hebben over Facebook, wat u er mee kan en hoe het uw bedrijf kan helpen.

Voor we beginnen…
Voor het geval u nog nooit van Facebook gehoord hebt: Facebook is een social media kanaal die door jong en oud bezoekt wordt. Daarom raad ik u aan om (als je nog geen account hebt) een facebook account aan te maken voor uw bedrijf. Maak dan een bedrijfspagina aan. Gebruik niet een persoonlijk profiel voor Facebook als bedrijf. Dit staat Facebook niet toe, en uw account kan verwijderd worden. Meer weten over Facebook bedrijfspagina’s of hoe u er een aanmaakt? lees dan eens ‘Hoe maakt u een facebook bedrijfspagina’.

ga live op facebook met je bedrijf

1. FACEBOOK LIVE

Misschien heeft u het al gezien op facebook. U kunt nu live video’s plaatsen op facebook. Maar wat heeft u eraan als bedrijf? Misschien is het eerste wat in u opkomt: ‘niks’. Maar oordeel niet te snel. U kunt op deze manier snel en handig informatie verspreiden, vragen beantwoorden en meer. Facebook wil deze nieuwe manier van content delen promoten. Dit gaat gebeuren door video’s die live zijn hoger en eerder te laten zien in de tijdlijn van uw volgers dan andere content. Hier kan u voordeel uithalen. Niet alleen omdat veel bedrijven deze optie nog links laten liggen, maar ook omdat u sneller gezien wordt door uw volgers. Mensen besteden 3x zoveel tijd aan video’s die live zijn dan video’s die niet meer live zijn. Hier kan u veel voordeel uit halen. Ook kan u nog abonnees verzamelen voor uw live uitzendingen. Ze krijgen dan meteen een melding wanneer u live gaat. U kunt zelfs nog zien hoeveel mensen kijken en of er vrienden van u naar hetzelfde kijken.

Hoe werkt het? Dat is simpel. Live filmen doet u het makkelijkst via een smartphone. Het maakt niet uit of u uw telefoon horizontaal of verticaal heeft tijdens het filmen. Het beeld is namelijk altijd vierkant. Om te beginnen met live gaan, klikt u op het “live” icoontje in de facebook app. Nadat u uw uitzending een passende titel geeft gaat u live. Meteen kunt u zien wie er online komt met naam en locatie. Mensen kunnen vragen stellen die u direct kunt lezen en u kunt tussen de verschillende vragen scrollen. Gaat u live via uw persoonlijke account dan kan u kiezen wie u live kunnen volgen. Daarna kan u de uitzending delen via uw bedrijfspagina door de URL van de uitzending te delen. Tip: vergeet tijdens het filmen niet om uw telefoon stil te houden.

pas je facebook url aan

2. URL

Dit is misschien maar een klein detail maar het kan u helpen. Heeft u al eens gekeken naar de link die uw bedrijfspagina en account heeft. Want die kan u aanpassen naar uw eigen (bedrijfs)naam. Dit moet u wel zelf doen. Als u dat niet doet geeft Facebook u een willekeurige link. Dit zorgt ervoor dat u minder goed gevonden wordt. Om dit aan te passen gaat u naar instellingen, en daar past u de gebruikersnaam aan. Doe dit voor zowel uw account als uw bedrijfspagina. Dit is zo gedaan en zorgt ervoor dat u een stuk beter gevonden kan worden.

Adverteren op Facebook is een goede manier om klanten binnen te halen

3. ADVERTEREN OP FACEBOOK

Om te beginnen wil ik zeggen dat dit over het betaald adverteren op Facebook zelf gaat. Facebook heeft de optie om reclame te maken. Meerdere websites bieden dit aan. Google biedt bijvoorbeeld deze service ook aan. Maar wat facebook makkelijker maakt zijn een aantal punten:

1. Facebook heeft minder richtlijnen dan Google. Hierdoor kan u veel goedwerkende strategieën gebruiken op Facebook die Google niet meer ondersteund.

2. U wordt beter gezien. Dit komt omdat wanneer u bij Google reclame maakt, mensen bepaalde termen moeten gebruiken voordat u zichtbaar bent. Facebook laat uw advertentie zien op basis van gegevens van zijn gebruikers. Hierdoor komt u sneller bij uw doelgroep. Gebruik zoekwoorden die u belangrijk vindt om mee gevonden te worden. Dit kunnen onderwerpen, interesses, hobby’s, boeken, personen enz. zijn. Bedenk daarom goed met welke zoekwoorden u gevonden wilt worden.

3. U kunt betalen per klik of weergave van uw advertentie. Ik raad u aan per klik te betalen. Zo betaalt u alleen voor de geïnteresseerden die meer willen weten. Als u per weergave betaalt kan het snel uit de hand lopen. Bepaal ook van tevoren hoeveel u er aan uit wilt geven. Hou dit bedrag in uw achterhoofd wanneer u uw advertentie maakt.

plaats een actieknop op facebook

4. PLAATS EEN ACTIE KNOP OP UW BEDRIJFSPAGINA

Is het u al opgevallen dat bijna alle bedrijfspagina’s een actie knop hebben? De knop kan verschillen van ‘boek nu’ tot ‘game spelen’. Het is twee tellen werk om ook een knop op uw bedrijfspagina te hebben. Het zorgt er voor dat bezoekers van uw bedrijfspagina tot actie komen. U heeft verschillende keuzes. Ga naar uw bedrijfspagina en druk op de knop ‘toevoegen’ rechts onder de omslagfoto. U kunt nu kiezen uit 11 opties. Nu boeken, nu bellen, contact met ons opnemen, bericht versturen, app gebruiken, game spelen, shoppen, registreren, video bekijken, e-mail sturen en meer informatie. Kies de optie die het best bij uw bedrijf past en voeg de knop toe. U kunt er ook meerdere plaatsen. Zorg ervoor dat ze goed werken en waarde toevoegen aan uw bedrijfspagina.

Dit zijn mijn 4 tips voor facebook. Probeer ze eens uit en kijk of ze voor uw bedrijf werken. Wist u al dat Web Made Easy ook op Facebook te vinden is? Volg ons op Facebook en blijf altijd op de hoogte voor wanneer er weer een artikel online komt.

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

De meest groeiende social netwerk in Nederland!

Hoe kunt u Instagram zakelijk optimaal gebruiken?

Instagram is het meest groeiende social media netwerk in Nederland. Door een zakelijk Instagramaccount kunt u uw zichtbaarheid, naamsbekendheid en bereik vergoten en verbeteren. 

Lees meer

Uw business laten groeien, gebruik Social Media!

Social media heeft veel veranderd de afgelopen jaren. Zonder sociale netwerken en blogs kunnen we niet meer. Maar hoe gebruikt u social media het beste om uw business te laten groeien?

Lees meer
zorg dat je weet waar jouw doelgroep zit en benader ze

Hoe werkt Google Communities?

Via Google+ kun je gemakkelijk mensen vinden met dezelfde interesses. Communities worden steeds populairder en het is een goede manier om uw volgers aan u te binden. 

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Laat social media uw bedrijf ondersteunen

Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden