Kars Zijlstra

De voordelen van een bedrijfspagina op LinkedIn!

door Kars Zijlstra

De voordelen van een bedrijfspagina op LinkedIn!

LinkedIn is een gratis online social netwerk dat zich vooral richt op vakmensen. In Nederland hebben meer dan 4,5 miljoen mensen een LinkedIn account. Maar hoe zit het nou met een LinkedIn bedrijfspagina? Waarom zou u zo’n pagina moeten hebben? Wat levert het uw onderneming op? Over deze vragen gaat het volgende artikel.

Zitten jouw klanten op LinkedIn? Dan doe je er verstandig aan om ook als bedrijf aanwezig te zijn op LinkedIn

Bouw relaties op met uw klanten

Zitten uw klanten op LinkedIn? Dan doet u er verstandig aan om ook als bedrijf aanwezig te zijn op LinkedIn. Dit is namelijk een ideale manier om bedrijf updates te delen met uw klanten. Ook kunt u zo makkelijk in contact komen met uw klanten. Zo bouwt u relaties op en zorgt u voor een succesvolle toekomst van uw bedrijf.

Zo kun je ook specifiek adverteren op je doelgroep door bijvoorbeeld te filteren op locatie, geslacht, leeftijd of markt

Adverteren op LinkedIn

Met een bedrijfspagina kunt u ook adverteren op LinkedIn. Dit kan namelijk niet met een persoonlijk profiel. Er zijn verschillende redenen om te adverteren op LinkedIn. U wilt meer verkopen, naamsbekendheid vergroten of u wilt nieuwe werknemers werven. Het zijn allemaal redenen om te adverteren. Zo kunt u ook specifiek adverteren op uw doelgroep door bijvoorbeeld te filteren op locatie, geslacht, leeftijd of markt. Om te adverteren op LinkedIn moet u natuurlijk wel betalen. Er zijn voor het adverteren op LinkedIn twee betalingsopties. U kunt betalen per klik of per duizend impressies. Bij de eerste optie betaalt u dus bij een klik op jouw advertentie en bij de tweede optie betaalt u steeds als de advertentie duizend keer bekeken is.

LinkedIn is ook een perfect netwerk om nieuw personeel te werven

Personeelswerving op LinkedIn

LinkedIn is ook een perfect netwerk om nieuw personeel te werven. U kunt gewoon een vacature plaatsen op uw pagina. Deze verschijnt dan direct op de tijdlijn van uw volgers. Als uw volgers de vacature ook nog gaan liken bereikt u een grote groep mensen. Bij LinkedIn komen berichten namelijk automatisch op je tijdlijn te staan als u ze een like geeft. Zo bereikt u in een korte tijd veel mensen met maar een paar likes. Ook kunt u er voor kiezen om via LinkedIn advertenties een vacature te plaatsen, dit kost dan alleen wel geld.

Je LinkedIn bedrijfspagina kun je goed gebruiken om nieuws over jouw bedrijf te delen

Deel je kennis en informatie

Je LinkedIn bedrijfspagina kun je goed gebruiken om nieuws over jouw bedrijf te delen. Zo blijven je volgers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van jouw bedrijf. Ook is het goed om blogs te plaatsen met relevante informatie over jouw branche. Zo deel je kennis met jouw doelgroep waarmee ze misschien wel in staat zijn hun problemen op te lossen.

Analyse tools van LinkedIn

LinkedIn is niet alleen een social netwerk maar het geeft u ook inzicht op uw bedrijfspagina. Met de analyse tools van LinkedIn kunt u veel verschillende statistieken zien die betrekking hebben op uw bedrijfspagina. U kunt bijvoorbeeld zien welk gedeeld bericht het meest wordt bekeken of welke bericht het laagst scoort. Zo kunt u goed zien welke content relevant is voor uw bedrijf en welke minder.

Ik hoop dat u na het lezen van dit artikel ook de voordelen van LinkedIn ziet. Een bedrijfspagina gaat uw onderneming namelijk echt helpen!

Wilt u nou ook een bedrijfspagina op LinkedIn? Dan kunt u die aanmaken door via deze link eerst een persoonlijk account aan te maken. Wanneer u al een persoonlijk account heeft kunt u onderaan kiezen voor aanmelden. In de volgende stap kunt u eenvoudig een bedrijfspagina aanmaken.

Bedrijfspagina maken
voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

De meest groeiende social netwerk in Nederland!

Hoe kunt u Instagram zakelijk optimaal gebruiken?

Instagram is het meest groeiende social media netwerk in Nederland. Door een zakelijk Instagramaccount kunt u uw zichtbaarheid, naamsbekendheid en bereik vergoten en verbeteren. 

Lees meer

Uw business laten groeien, gebruik Social Media!

Social media heeft veel veranderd de afgelopen jaren. Zonder sociale netwerken en blogs kunnen we niet meer. Maar hoe gebruikt u social media het beste om uw business te laten groeien?

Lees meer
zorg dat je weet waar jouw doelgroep zit en benader ze

Hoe werkt Google Communities?

Via Google+ kun je gemakkelijk mensen vinden met dezelfde interesses. Communities worden steeds populairder en het is een goede manier om uw volgers aan u te binden. 

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Laat social media uw bedrijf ondersteunen

Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden