Kars Zijlstra

Google+ Communities

door Kars Zijlstra

Hoe werkt Google+ Communities?

Via Google+ kunt u gemakkelijk mensen vinden met dezelfde interesses. Communities worden steeds populairder en het is een goede manier om uw volgers aan u te binden. Met Google+ Communities wordt de nadruk nog meer gelegd op het samenbrengen van mensen met dezelfde interesses. 

Bij Google+ Communities heeft u een zoekfunctie net zoals bij het normale Googlegebruik. De doelgroep kan uw bedrijf ermee vinden. Als iemand een bericht deelt uit een community dan zien de mensen uit die Google+ kring dat ook. Op deze manier wordt de kennis over het bestaan vergroot.

Een community kan iedereen aanmaken. Bij het aanmaken van een community kunt u kiezen tussen openbaar en privé. Als je de community op privé zet dan moeten mensen toestemming vragen om te mogen deelnemen. U kunt dan zelf bepalen of u ze toelaat of niet. Bij een openbare community kan iedereen deelnemen. Wanneer iemand lid is van de community dan kan hij/zij er ook berichten in plaatsen. Het is ook mogelijk dat een community meerdere eigenaren heeft.

ga live op facebook met je bedrijf

Wat kunt u doen als u lid bent van een community?

Als lid kunt u berichten delen in een community, zodat de andere het kunnen zien. Wanneer iemand een bericht plaatst in de community kunt u ook een reactie geven. Bij “updates” is te vinden wanneer iemand een bericht heeft geplaatst. Hierdoor heeft u een makkelijk en duidelijk overzicht van nieuwe berichten. Natuurlijk is het mogelijk om op elk moment een community te verlaten.

Ben jij nieuwsgierig wat je kan doen met een community? Leest het hier!

Wat kunt u doen wanneer je een community maakt?

U kunt kiezen wie uw community ziet en wie er lid van mogen worden. Ook heeft u het recht om mensen toe te voegen als eigenaren. Natuurlijk bepaalt u zelf ook de uitstraling van de pagina en u kan berichten en reacties beheren. Verder kan u iemand verwijderen uit uw community en de community zelf verwijderen. 

De voordelen van een community

  • Het is een online gemeenschap rondom een bepaald thema. Alleen de mensen die daar interesse in hebben zullen het dan ook zien en volgen.
  • Het is gratis, geen programmeur nodig en er gaat niet veel tijd in zitten.
  • Het versterkt het groepsgevoel.
  • In een community gaan mensen echt in gesprek over jouw bedrijf.
  • Er kan een onderling gevoel van verbondenheid ontstaan.
  • Gratis reclame.
voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

De meest groeiende social netwerk in Nederland!

Hoe kunt u Instagram zakelijk optimaal gebruiken?

Instagram is het meest groeiende social media netwerk in Nederland. Door een zakelijk Instagramaccount kunt u uw zichtbaarheid, naamsbekendheid en bereik vergoten en verbeteren. 

Lees meer

Uw business laten groeien, gebruik Social Media!

Social media heeft veel veranderd de afgelopen jaren. Zonder sociale netwerken en blogs kunnen we niet meer. Maar hoe gebruikt u social media het beste om uw business te laten groeien?

Lees meer
zorg dat je weet waar jouw doelgroep zit en benader ze

Hoe werkt Google Communities?

Via Google+ kun je gemakkelijk mensen vinden met dezelfde interesses. Communities worden steeds populairder en het is een goede manier om uw volgers aan u te binden. 

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Laat social media uw bedrijf ondersteunen

Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden