Kars Zijlstra

Uw business laten groeien, gebruik Social Media!

door Kars Zijlstra

Uw business laten groeien, gebruik Social Media!

Social media heeft veel veranderd de afgelopen jaren. Zonder sociale netwerken en blogs kunnen we niet meer. Maar hoe gebruikt u social media het beste om uw business te laten groeien? 

Sociale netwerken en blogs zijn de plaats en de manier waarop mensen hun ervaringen en gebeurtenissen delen. Ook vinden ze hier diensten en producten. Doet u niet aan social media of bent u niet goed op de hoogte? Dan mist u de kans om uw bedrijf te laten groeien. 

Zoals bekend is blijft social media om de minuut veranderen. Om u op weg te helpen, vindt u hieronder manieren om uw bedrijf te laten groeien door social media op de juiste manier in te zetten.

Voor een goede start begin met een social media plan

Stap 1. Zet een plan op

Om een goede start te maken begint u met een onderzoek en maakt u een social media plan. Let hierbij op de volgende punten:

 • Doelgroep:
  Wie is u doelgroep, waar liggen hun interesses, wat hebben ze gemeenschappelijk, wat vinden ze verschrikkelijk en wat vinden ze helemaal geweldig.
 • Strategie:
  Wat wilt u bereiken op lange termijn? En hoe gaat u dat aanpakken?
 • Doelen:
  Omschrijf uw doelen en zorg dat ze specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch, tijdsgebonden en haalbaar zijn. Bijvoorbeeld het aantal volgers of aantal reacties.
 • Tactieken:
  Welke acties zijn er nodig om u strategie waar te kunnen maken? Dat omschrijft u hier.
 • Middelen:
  Bekijk welke social mediakanalen u nodig heeft en of u een speciale software nodig heeft om uw doel te bereiken.
 • Middelen om te meten:
  Het is belangrijk om te meten hoelang een bezoeker op een blog doorbrengt. Ook is het belangrijk om te meten hoeveel bezoekers via Facebook naar uw website gaan.

Stap 2. Neem er de tijd voor

Iedereen is druk en hierdoor schieten er veel dingen bij in. Zorg ervoor dat je voor social media wel de tijd neemt. Bent u niet up-to-date? Dan kan het zomaar zijn dat uw bedrijf onderuit gaat.

Een investering in gesprekken met klanten, prospects en andere geïnteresseerden heeft meer kans op andere marketingactiviteiten. Het is erg belangrijk dat u blijft communiceren als bedrijf. Er zijn veel mensen die verslaafd zijn aan social media en er elke dag uren aan doorbrengen. Maar om 1 uur per dag op social media te zitten is voldoende om uw bedrijf te laten groeien.

Blijf eerlijk en oprecht, verander jezelf niet!

Stap 3. Blijf eerlijk en oprecht

Het doel van uw bedrijf is nooit dat iedereen u aardig vindt. Blijf dus trouw aan wie u als bedrijf bent, doet u niet anders voor dan wie u bent. Zorg voor vertrouwen en dat mensen zich aangetrokken voelen tot uw bedrijf. Als u laat zien dat u uniek bent, zal uw bedrijf al snel groeien.

Deelnemen en luisteren hoort bij een social media plan

Stap 4. Geven en nemen

Het allerbelangrijkste is om te leren geven, zodra u geeft krijgt u er op langere termijn wat voor terug. Een goed social media programma bestaat uit deelnemen en luisteren. Maar wat kan u eigenlijk geven? De mogelijkheden in wat u kan geven zijn eindeloos. U kunt advies geven, een blog posten, informatie video’s plaatsen en nog veel meer!

Stap 5. Wees niet bang voor feedback en kritiek

Veel bedrijven zijn bang voor kritiek. Social media is de kans voor mensen om uw bedrijf te kritiseren, maar om social media te vermijden verdwijnt de kritiek niet. Mensen blijven over u praten of u nou op social media zit, in een conversatie zit of niet. U kan maar beter gesprekpartner zijn in de conversatie. U kunt hier nog bijdragen aan de uitkomst. Leer van uw fouten en neem de feedback erg serieus. Hierdoor worden uw ervaringen alleen maar groter.

Als u dit stappenplan volgt komt het helemaal goed met uw bedrijf op social media. Heeft u nog meer vragen, wellicht kunnen onze andere blogs u verder helpen! We hebben verschillende blogs over social media maar ook hoe u beter wordt gevonden in Google, neem dus snel een kijkje!

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

De meest groeiende social netwerk in Nederland!

Hoe kunt u Instagram zakelijk optimaal gebruiken?

Instagram is het meest groeiende social media netwerk in Nederland. Door een zakelijk Instagramaccount kunt u uw zichtbaarheid, naamsbekendheid en bereik vergoten en verbeteren. 

Lees meer

Uw business laten groeien, gebruik Social Media!

Social media heeft veel veranderd de afgelopen jaren. Zonder sociale netwerken en blogs kunnen we niet meer. Maar hoe gebruikt u social media het beste om uw business te laten groeien?

Lees meer
zorg dat je weet waar jouw doelgroep zit en benader ze

Hoe werkt Google Communities?

Via Google+ kun je gemakkelijk mensen vinden met dezelfde interesses. Communities worden steeds populairder en het is een goede manier om uw volgers aan u te binden. 

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Laat social media uw bedrijf ondersteunen

Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden