Kars Zijlstra

Meertalige websites

door Kars Zijlstra

Waarvoor en wanneer gebruik je een meertalige website?

Benieuwd wat een meertalige website voor u kan betekenen?

Een meertalige website is een website die u in meerdere talen hebt bijv. in het Nederlands en in het Engels. In de meeste gevallen is het voor bedrijven van toegevoegde waarde om uw website in meer talen te hebben. Het spreekt een grotere groep mensen aan en daarnaast vergroot het in veel gevallen uw omzet.

5 redenen om voor een meertalige website te kiezen!

1. U onderscheid zich van anderen

Als u online een dienst of een product aanbiedt, heeft u bijna altijd met concurrentie te maken. Wanneer u uw website in meerdere talen heeft, laat het zien dat uw bedrijf internationaal en ambitieus is ingesteld. Ook laat u zien dat u gericht bent op professionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. De klant zal dus eerder voor u kiezen.

2. Kans op groter bereik

Mensen zoeken voornamelijk in hun moedertaal. Door meerdere taalopties spreekt u een grotere groep aan en hierdoor dus meer bereik. De meeste internetgebruikers negeren websites in een vreemde taal. Een website in hun moedertaal komt persoonlijker, gebruiksvriendelijker en vertrouwelijker over.

Kies voor een meertalige website! Veel voordelen voor uw bedrijf!

3. Uw content verspreidt sneller en eenvoudiger

Bij meertalige websites is de kans groter dat uw content wordt opgepikt door anderen. Het is immers aantrekkelijker voor buitenlandse websites om websites te promoten die de lezers begrijpen.

4. Betere vindbaarheid

Voor de zoekmachines is het eenvoudiger om meertalige websites te vinden. Door meerdere taalopties is de kans groter dat bepaalde zoektermen overeenkomen met content op uw website. Het zal u vindbaarheid dus verbeteren.

5. Website in moedertaal

Voor bedrijven die producten of diensten aanbieden kan het net de doorslaggevende beslissing zijn om naar een bedrijf te gaan die hun moedertaal hebben. De conversie ligt vaak hoger bij meertalige websites.

Web Made Easy biedt meertalige websites aan in diverse talen

Meertalige websites bij Web made easy

Eenvoudig zelf aan te passen

Als u een website bij Web Made Easy hebt, kan uw website ook in meer talen worden ingesteld! Ook u kan het gemakklijk aanpassen!

Binnen Web Made Easy kan u kiezen uit de volgende talen: Albanees, Arabisch, Bosnisch, Bulgaars, Chinees, Deens, Duits, Engels, Ests, Fins, Frans, Grieks, Hongaars, IJslands, Iers, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Kroatisch, Lets, Litouws, Luxemburgs, Macedonisch, Nederlands, Noors, Oekraïens, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Service, Slovaaks, Sloveens, Spaans, Tsjechisch, Turks, Vietnamees, Wit-Russisch en Zweeds.

Bekijk hier de stappen om dit zelf toe te passen in Web Made Easy:

Stap 1 Talen instellen

Ga naar de instellingen van de website, hier vindt u het kopje talen. U heeft bijv. keuze uit Engels, Duits, Spaans, Frans, Zweeds, Pools, Chinees, Arabisch en nog veel meer. Wanneer u bijv. Engels kiest klikt u op de taal Engels.

Bij de website instellingen kunt u kiezen voor “standaard taal’ en ‘talen’. Onder ‘talen’ kan u meerdere talen aanvinken waar de website naar gekopieerd wordt. Klik vervolgens op opslaan.

Stap 2 Taal kopiëren

Wanneer er een nieuwe taal is aangemaakt wordt er een kopie van de hele website gemaakt. De teksten en afbeeldingen worden dan alleen nog niet mee gekopieerd. Dankzij de functie “taal kopiëren” in Web Made Easy kunnen we de hele inhoud van de ene taal naar een andere taal kopiëren. Alle afbeeldingen en teksten zullen dan worden vervangen door de versie waar je voor gekozen hebt. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is de teksten vertalen en plaatsen.

Let op! Wanneer u al aanpassingen heeft gedaan in de nieuwe taal, zullen deze aanpassingen blijven staan wanneer de taal wordt gekopieerd. Bijvoorbeeld u gaat de Nederlandse taal naar de Engelse versie kopiëren. Voor u dit gaat doen, past u een afbeelding in de Engelse versie aan. Vervolgens kopieert u de Nederlandse taal naar de Engelse versie. De afbeelding zal dan blijven staan in de Engelse versie en niet worden vervangen door de Nederlandse afbeelding.

Stap 3 Teksten per taal plaatsen

Wanneer u de standaardtaal naar de andere nieuwe talen heeft gekopieerd, hoeft u alleen nog de teksten in uw website vertalen. Natuurlijk kan dat met verschillende online vertaalmachines zoals Google vertalen, maar het kan ook met DeepL.

De makkelijkste manier om teksten te vertalen is om ze eerst in een Word document te plaatsen. Doe dit dan op volgorde van de website, dus eerst Home en als laatste Contact. Bij DeepL kan u namelijk een heel document laten vertalen en bent u in 1 keer klaar.

Wanneer u bent ingelogd in Web Made Easy en begint met het bewerken van de Homepagina. Kan u rechts bovenin op het vierkantje klikken van Taal. Er verschijnt een drop down menu waarin u naar een andere taal van de website kan navigeren. U kunt de teksten vervolgens makkelijk kopiëren en op de juiste plaats in de website plakken. U selecteert de oude tekst, verwijdert het en plakt de nieuwe tekst erin.

Stap 4 Navigatie blok plaatsen

Alle talen staan nu ingesteld alleen kunnen bezoekers nog niet naar de talen navigeren. We moeten dus nog een navigatie blok plaatsen op alle pagina’s in de website. De meest voorkomende plek is helemaal bovenin de website en het menu. Zo kunnen bezoekers gelijk kiezen voor hun eigen taal. Vergeet niet om het blok globaal te maken en het op de andere pagina’s uit het menu globaal te plaatsen. Wanneer u dan een aanpassing maakt gebeurt het op elke pagina!

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

Benieuwd wat een meertalige website voor u kan betekenen?

In de meeste gevallen is het voor bedrijven van toegevoegde waarde om uw website in meer talen te hebben. Het spreekt een grotere groep mensen aan en daarnaast vergroot het in veel gevallen uw omzet.

Lees meer
Zoek gratis afbeeldingen en bewerk ze met deze tools!

Zoek professionele afbeeldingen en bewerk ze met deze tools!

Op zoek naar nieuwe beelden voor uw website? Dan helpen wij u graag op weg. Lees hier alle ins and outs van het zoeken, bewerken en optimaliseren van nieuwe afbeeldingen.

Lees meer
Wil je zelf landingspagina's aanmaken in Web Made Easy

Stappenplan voor het maken van de perfecte landingspagina in Web Made Easy!

Wij willen u graag op weg helpen om uw website zelf te kunnen optimaliseren voor de zoekmachines. Dankzij dit handige stappenplan kunt u zelf in 3 stappen uw landingspagina live plaatsen.

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Alles wat je moet weten over jouw website
Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden