Kars Zijlstra

Hoe doe u content marketing goed?

door Kars Zijlstra

Hoe doet u content marketing goed?

Is het u ook al opgevallen? Steeds meer bedrijven doen aan content marketing. Ze plaatsen interessante content op hun website en promoten dat op social media. Op deze manier krijgen ze meer bezoekers op hun websites die ook terugkomen. In dit artikel vertellen we hoe u het handigst kan omgaan met content marketing.

doe de media niet na maar wees orgineel

Doe de tv niet na

Reclame op de tv. U wordt er mee dood gegooid. Elke reclame verteld u dat u voor hun bedrijf of product moet kiezen omdat zij de leukste, mooiste, goedkoopste, snelste…. U krijgt het idee. Elke reclame weer schreeuwt naar de kijkers ‘ik ben de beste! Kies mij!’ Deze techniek werkt voor de tv omdat mensen toch wel kijken. Of ze nou willen of niet. De informatie die op deze manier verspreid wordt, wordt gezien en onthouden.

Nu zien we veel bedrijven op dezelfde manier reclame maken online. Dit werkt niet. Waarom niet? Omdat internet veel te bieden heeft en de keuze bij de gebruiker legt. Hierdoor kunnen en hoeven ze niet naar alles kijken. Iedere gebruiker kiest zelf wat ze wel en niet bekijken. Hierdoor werkt de ‘zie mij! Ik ben de beste!’  Techniek niet.

doe reclame niet na maar wees orgineel

Nu u weet wat niet werkt, vertellen we u wat wel werkt. Wat wel online werkt is content plaatsten waardoor u er echt uitspringt. Uw bezoekers vandaag zijn de klanten van morgen. Zorg ervoor dat u de juiste mensen aanspreekt met uw content. U kunt niet iedereen aanspreken met uw content. Bepaal daarom goed uw doelgroep. Daar heeft u het meeste aan. Dus bedenk wie u wilt bereiken en maak content waar zij wat aan hebben. Betrek ook uw bezoekers bij uw bedrijf, product en/of dienst. Door eerlijke content te plaatsten waar niet te veel “zie mij!” gehalte in zit wordt uw content sneller gedeeld. En dat zorgt er weer voor dat meer mensen u en uw bedrijf leren kennen.

Tips van web made easy om meer klanten te krijgen

Waar zit uw doelgroep?

Voordat u uw content online zet bedenk dit: waar zit uw doelgroep. U weet al wie uw doelgroep is. Maar waar kunt u ze vinden online?. En hoe spreekt u ze aan? Dit is belangrijk om te weten. Omdat u dan weet waar en hoe u aanwezig moet zijn. Is uw doelgroep bijvoorbeeld jongeren? dan kunt u beter niet zo veel reclame maken op LinkedIn. Jongeren zitten nou eenmaal niet zo vaak op LinkedIn. Kies daarvoor eerder Facebook of Instagram.

Zo moet u zorgvuldig kiezen waar u aanwezig bent. Maar misschien nog belangrijker: hoe bent u aanwezig? Pas daar uw content op aan. Probeer u vooral scholieren te bereiken, dan is het handiger om luchtiger en minder formeel te schrijven dan voor hoogopgeleiden. Dit is niet alleen handig om te weten voor social media maar ook voor uw nieuwsbrief, tekst en afbeeldingen op uw website en uw blog..

netwerk voor meer handel relaties

Netwerken

Misschien heeft u een nog niet zo groot bereik op dit moment. Maar er zijn mensen die dat wel hebben. Dit zijn bijvoorbeeld bekende bloggers, grote merken of professionals op uw gebied. Als u goede content maakt waar niet te veel “zie mij! Ik ben de beste!” gehalte in zit zullen zulke bedrijven eerder uw content verspreiden. Hierdoor bereikt u een grotere groep mensen. Wat weer voor u kan leiden tot meer bezoekers op uw website.

KOM ERTUSSEN!

Iedereen heeft zijn vaste websites en social media die hij of zij bezoekt. Probeer daartussen te komen. Dat is niet zo simpel als het klinkt. Daarom moet je opvallen. Zorg dat u content maakt die er tussenuit springt. U zult zien dat op uw content gereageerd wordt en dat het gedeeld wordt. En dat willen we natuurlijk: Mensen die over uw bedrijf praten.

wordt gevonden in Google met deze tips van web made easy

Wordt gevonden!

Veel mensen vergeten het omdat het zo voordehand liggend is. Daarom noem ik hem toch maar even. Maak u artikel Google vriendelijk. Zorg ervoor dat de SEO van uw artikel goed in elkaar zit. Want de door u geschreven blog is natuurlijk de interessantste op dat onderwerp. Dan is het alleen toch maar handiger voor de zoekers dat uw artikel hoog in Google staat? Zorg er daarom voor dat uw artikel geoptimaliseerd is op de juiste zoektermen. Daarom moet u goed nadenken op welke woorden u uw content optimaliseert. Zo komt uw artikel hoog in Google te staan. Hulp nodig met optimaliseren? We hebben meerdere artikelen die u hiermee kunnen helpen. Kijk maar eens bij SEO.

Laat u het liever aan iemand anders over? Web made easy helpt u daarmee. Kijk maar bij onze pakketten om te zien hoe Web made easy u kan helpen.

Wat wil je bereiken, zorg dan ook dat je het bereikt

Vergeet uw doel niet!

Misschien wel het allerbelangrijkst om over na te denken. Wat wilt u bereiken? Wat is uw doel? Is dat meer naamsbekendheid of meer bezoekers of juist meer potentiele klanten? Hou dit in gedachten tijdens het maken van uw content. Kijk ook of dit werkt. Want als het niet de gewenste resultaten geeft moet u zelf gaan afvragen of dit de manier is voor uw bedrijf. Maar verwacht niet dat u overnacht meteen honderden of duizenden mensen bereikt heeft. Hou het realistisch en heb geduld.

Zorg er voor dat wat u plaatst boeiend is voor uw doelgroep en dan zou het goed moeten komen. Zelf niet zo van het schrijven of het bijhouden van uw social media? Blog made easy kan u daarmee helpen. Blog made easy kan voor u alle content schrijven, posten en onderhouden. Meer weten? Kijk op blog-service.nl. Voor meer van deze tips en advies kijk op de blog pagina van web made easy. Daar vindt u meer artikelen zoals deze. En vergeet ons ook niet te liken op facebook. Zo weet u altijd wanneer er een nieuw artikel is!

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

De meest groeiende social netwerk in Nederland!

Hoe kunt u Instagram zakelijk optimaal gebruiken?

Instagram is het meest groeiende social media netwerk in Nederland. Door een zakelijk Instagramaccount kunt u uw zichtbaarheid, naamsbekendheid en bereik vergoten en verbeteren. 

Lees meer

Uw business laten groeien, gebruik Social Media!

Social media heeft veel veranderd de afgelopen jaren. Zonder sociale netwerken en blogs kunnen we niet meer. Maar hoe gebruikt u social media het beste om uw business te laten groeien?

Lees meer
zorg dat je weet waar jouw doelgroep zit en benader ze

Hoe werkt Google Communities?

Via Google+ kun je gemakkelijk mensen vinden met dezelfde interesses. Communities worden steeds populairder en het is een goede manier om uw volgers aan u te binden. 

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Laat social media uw bedrijf ondersteunen

Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden