Kars Zijlstra

Hoe verkoopt uw product zichzelf?

door Kars Zijlstra

Hoe verkoopt uw product zichzelf?

Er zijn mensen die geloven dat hun product zo geweldig bijzonder is. Ze hebben geen marketing nodig om hun product te verkopen, het product verkoopt zichzelf wel. Wanneer u dit wilt bereiken moet u er niet alleen zelf in geloven maar uw product moet een “opmerkelijk product” zijn. Een opmerkelijk product is iets wat werkelijk opmerkelijk is, iets waarover gepraat wordt door mensen.

Maar hoe creëert u van uw eigen product een opmerkelijk product?

Wilt u dat uw product zichzelf verkoopt, zorg er dan voor dat uw product zo opmerkelijk onderscheidend is dat mensen over u en uw product gaan praten. Wij hebben vijf punten opgesteld waar een opmerkelijk product aan moet voldoen. Op deze manier kan u uw eigen opmerkelijke product creëren.

Een opmerkelijk product voldoet aan:

Waarom moet je gaan beginnen  met bloggen

1. Bedenk geen ideeën maar oplossingen.

Als uw product het waard is om over te praten, zullen mensen erover praten. Alleen oplossingen zijn het waard om over te praten. Wilt u dat mensen over uw opmerkelijke product praten? Zorg er dan voor dat het een oplossing is en geen idee.

2. CONCENTREER uw OP EEN SPECEFIEK DEEL VAN DE MARKT

Een opmerkelijk product richt zich op een specifiek deel van een markt waarop producten en diensten zich richten. Het is dus belangrijk wanneer u een eigen opmerkelijk product creëert, het duidelijk is op welke markt u richt. Stel u begint een trimsalon, zoek dan eerst uit wat de behoeften en wensen van de doelgroep zijn. Vervolgens creëert u een product dat een oplossing biedt door middel van een onvergetelijke ervaring. Omdat u een oplossing heeft bedacht en geen idee (stap 1) zullen mensen hierover gaan praten.

Hoe krijg je een opmerkelijk product

3. Blijft uw product verbeteren aan de hand van feedback

Er bestaat geen product dat in één keer perfect is, en u weet van tevoren niet wat mensen van uw product zullen gaan vinden. Lanceer uw product daarom zo snel mogelijk en stel dit niet te lang uit. Het is misschien spannend hoe mensen hierop zullen reageren. Luister daarom goed naar de feedback van uw klanten en verbeter zo uw product. Als u uw product blijft verbeteren krijgt u de beste resultaten.

4. MAAK UW PRODUCT LEUK!

Bij ons kan u in Web Made Easy op een leuke manier u eigen website bouwen. Mensen vallen niet in slaap bij ons product en kunnen leuke dingen ontdekken en doen. Zorg er dus voor dat uw opmerkelijke product niet saai is.

5. ELK PRODUCT HEEFT LIEFHEBBERS EN TEGENSTANDERS

Het is onmogelijk dat iedereen hetzelfde product geweldig zal vinden. Probeer dit dus ook niet te bereiken met uw product. Er zullen altijd mensen zijn die uw trimsalon niet leuk zullen vinden of helemaal geen website willen hebben. Elk opmerkelijk product heeft namelijk liefhebbers en tegenstanders.

een google account biedt vele mogelijkheden die bijdragen aan het succes van uw bedrijf

Creëer nu uw eigen opmerkelijk product!

Het is nu aan u om van uw eigen product een opmerkelijk product te maken. Om het makkelijk te doen maakt u een lijst van alle kenmerken waarop uw product vergelijkbaar is met andere producten. Zo kan u goed zien wat u moet verbeteren om er een opmerkelijk product van te maken. Laat uw klanten verbazen met wat u ze biedt en breng anderen op de hoogte! Deel het op Facebook, tweet erover of zet het in uw blog.

Wij wensen u veel succes bij het creëren van uw opmerkelijke product.

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

Is uw inspiratietank leeg? Lees deze blog om op idee├źn te komen!

Waar moet ik nou eigenlijk een blog over schrijven?

Bent u een beginnende blogger of is uw inspiratietank op en is het moeilijk om geschikte onderwerpen te vinden om over te schrijven? Heeft u uw dag niet en is uw creativiteit even weg? Dan helpen deze tips u om op ideeën te komen!

Lees meer
Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Ga voor gemak en koppel uw zakelijke mail aan Gmail

Een zakelijk mailadres ziet er professioneel uit en is ook nog goed herkenbaar voor de klant. Wilt u uw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Lees meer
Ga voor vragen naar onze support desk

Stressloos online marketing

Het leven draait om relaties. U moet kunnen genieten van uw werk. Helaas blijft de stress van Financiën vaak een groot probleem. Hierom hebben wij een aantal tips om uw marketing systeem te verbeteren. Daarmee zal u meer klanten, en dus een stabielere inkomstenstroom krijgen zodat u uw minder zorgen hoeft te maken over financiën...

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Ontdek hoe jij met een paar kleine aanpassingen slimmer kan werken
Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden