Kars Zijlstra

Hoe werkt mailchimp?

door Kars Zijlstra

Hoe werkt mailchimp?

We hebben het al een keer gehad over hoe u social media gebruikt voor meer klanten.
Daarin hadden we het over mailen van nieuwsbrieven. In dit artikel gaan we u een manier laten zien waardoor het mailen simpeler word. MailChimp.

Waarom is mailchimp handig?

Maar waarom MailChimp?

Ten eerste is het gratis tot een bepaald punt. Het is gratis wanneer u minder dan 2.000 abonnees heeft, en als u minder dan 12.000 mailtjes per maand stuurt. Wilt u meer dan dit, dan betaalt u een paar tientjes. Maar dit is goedkoop voor de diensten die u krijgt in vergelijking tot andere anbieders.

Ten tweede kunt u meer mensen tegelijkertijd dezelfde mail sturen. Als u via uw gewone e-mailadres mails zou gaan versturen moet u meerdere keren dezelfde mail versturen. Met MailChimp hoeft dat niet.

Ten derde is het makkelijk te gebruiken. Omdat wij ook begrijpen dat u het druk hebt en niet alle tijd hebt om alles uit te zoeken helpen wij u hiermee. Want ook al is het makkelijk te gebruiken, u moet wel even de basis weten.

In dit artikel gaan we je een manier laten zien waardoor mailen nog simpeler word

Stap 1

Ga naar de Mailchimp website via:
www.mailchimp.com

Om te beginnen moet u een account aanmaken. Dit is gratis. Klik eerst op 'Sign Up Free'. In het nieuwe scherm vul uw gegevens in. Dan kan u op 'Get Started' klikken. U krijgt dan een mail toegestuurd naar uw email account. Nadat u op de link geklikt heeft komt u op een nieuw scherm. Klik in het vakje om aan te geven dat u een echt persoon bent.

In dit artikel gaan we je een manier laten zien hoe mailen nog simpeler word

Stap 2

Nadat u dat gedaan heeft, krijgt u 5 velden met informatie vragen.

Bij de eerste vult u uw naam en achternaam in. Als u dat heeft gedaan drukt u op 'continue'.

Bij veld twee krijgt u de vraag om uw bedrijfsnaam en website in te vullen. Nadat u dit ook weer hebt ingevuld, drukt u op 'continue'.

Het volgende veld gaat over uw adres. Het tweede adres veld is alleen nodig in te vullen als uw bedrijf op twee adressen zit. En net zoals bij de andere velden drukt u, nadat u het heeft ingevuld, op 'continue'.

Dan krijgt u het vierde veld met de vraag of uw online verkoopt. Beantwoord de vraag en druk op 'continue'.

Het laatste veld geeft u de mogelijkheid om met social media te koppelen. Als u Facebook of Twitter heeft, voeg deze dan toe. Zo niet of al gedaan? Druk dan op 'continue'.

opzoek naar een makkelijke manier om je klanten te benaderen

Stap 3

We zijn klaar met de gegevens invullen. U krijgt nu de optie om tips en advies te krijgen van MailChimp zelf. Interesse hierin? Klik dan het vakje ervoor aan. Zo niet of al aangevinkt? Druk dan op 'let’s go'.

We zijn nu aangekomen op uw dashboard.

Vanaf hier gaat het allemaal gebeuren. Meteen hebben we verschillende opties. Ik ga ze met u langs. Van links naar rechts.

makkelijks mails versturen naar jou klanten

1. Het logo. Als u hierop drukt komt u weer op de startpagina van uw dashboard.

2. Campaigns. Hier kut u de e-mails vinden die worden verzonden naar de mensen van uw mail lijst

3. Templates. Hier kunt u een basis design maken voor uw e-mails. Als u een tamplate maakt kan u al uw e-mails in dezelfde stijl maken.

4. Lists. Hier staat uw mail lijst. MailChimp noemt degenen die in uw mail lijst staan subscribers.

5. Reports. Hier kan u de resultaten zien van uw campaigns die verzonden zijn. Comparative is hieronder ook te vinden. Dit is een betaalde optie.

6. Automation. Dit is een betaalde optie die er voor zorgt dat er een paar standaard mails verzonden worden.

makkelijk mails sturen naar jou mailinglijst

Template

Maar we laten u nu zien wat u nu al met uw account kan. Te beginnen met templates. Druk op 'create template'. Nu krijgt u drie opties linksboven. Basic, themes en code your own. Basic laat u een lijst zien met standaard mails. Themes geeft u standaard mails in thema. Code your own geeft u de mogelijkheid om via codes en html een mail te maken. Voor het voorbeeld kiezen wij basic met 1 blok.

Benieuwd hoe je snel en makkelijk mails kan versturen?

Om iets aan te passen gaat u over het
gedeelte heen wat u wilt veranderen en dan op het pennetje. Rechts zult u dan verandering zien. Ik heb de foto en tekst aangepast. Als u klaar en tevreden bent klikt u op 'save and exit'. Geeft u tamplate een naam en druk dan nogmaals op 'save'. Nu ziet u uw template verschijnen bij templates.

Maak een eigen mailing list en verzend makkelijk je mails

Lists

Nu we een basis hebben om mails te maken voor verzending, hebben we ook nog een mail lijst nodig. Daarom gaan we naar lists en klikken we op 'create list'.

hoe maak je een mailinglist?

We komen nu op een pagina genaamd create list. Daar mogen we de list details invullen. List name is hoe u de maillijst wilt noemen. Let op. de naam van deze lijst is zichtbaar voor iedereen. Dus verzin de naam zorgvuldig. Bij default from email address vult u het email adres waaraan mensen mogen reageren. En bij default from name is de naam waarvan de mails zullen komen.

onderhoud gemakkelijk je klantencontact met mailchimp

Maak deze naam iets wat mensen zullen herkennen, zoals uw bedrijfsnaam. En niet te vergeten, de laatste balk. In deze balk mag u neerzetten hoe ze op uw mail lijst komen. Als u dat gedaan heeft kunt u bij notificaties invullen of u een melding wilt wanneer iemand lid wordt van uw lijst en/of zijn lidmaatschap opzegt.  Druk daarna op 'Save'.

Maak gemakkelijk een mail list

Klik daarna op de net aangemaakte lijst. Aan deze lijst gaan we subscribers toevoegen. Druk op 'add subscribers'. Daarna op 'add a subscriber'. U krijgt nu een lijst te zien waar u 1 subscriber mee kan toevoegen. Vul de email adress balk in en de naam van de persoon in de andere 2 balken. Later kan u het nog aanpassen. Vink aan dat u toestemming heeft om te mailen naar dit persoon.

een manier waardoor het mailen simpeler word

U kan ook meerdere subscribers tegelijkertijd aanmelden. Klik dan op 'import subscribers'. In het veld dat nu volgt krijgt u de optie om subscriber lijsten toe te voegen. Kies voor de optie die werkt voor u. Druk daarna op 'next' rechts onderaan. Volg daarna de aanwijzingen die u krijgt. Omdat alle drie de opties verschillende vervolgschermen hebben bespreek ik ze niet elk apart. Het aantal subscribers kan u terugvinden bij lists achter de naam van de lijst.

een gemakkelijke manier om uw e-mails te versturen

Als u dat doet komt u op de 'campaign info' pagina. Vul daar 'campaign name' en 'email subject' in. Controleer daarna de 'from name' en 'from email address'. Dan heeft u nog de optie 'personalize the "to" field' aan te klikken. Dit zorgt ervoor dat de mails met naam worden verzonden. Onder campaign info vindt u 'tracking'. Hier staan verschillende opties die u kan kiezen. Kies de opties die u wilt hebben bij uw mail. Dit geldt ook voor social media. Druk op 'connect to' om u aan te melden en dan vinkt u het vakje aan met wat u nodig heeft. Onder 'more options' krijgt u de mogelijkheid om, als u een video in uw mail wilt gaan zetten, dit beter te laten werken in MailChimp. Heeft u alles ingevuld wat u wilt invullen, klik dan op 'next'.

een goede manier om contact met de klant te onderhouden

Nu komt u op de pagina 'select a template'. Omdat we hiervoor al een template hadden gemaakt klikken we op 'saved templates'. Klik daar op het door u gemaakte template. Deze kan u nu aanpassen zodat het de mail is die u wilt verzenden. Dit doet u net zoals u de template heeft aangepast. Als u daarmee klaar bent klikt u op 'next'. De andere manier om lokale bekendheid te krijgen is via Facebook-advertising. Facebook heeft veel ontwikkeling gestopt in de mogelijkheid om lokaal uw doelgroep te kunnen bereiken.

Bijvoorbeeld: een autorijschool uit Ermelo wil zijn lokale bekendheid vergroten. U kunt daarvoor in Facebook een advertentie aanmaken die gericht is op mensen uit Ermelo. Zo adverteert u dus zeer lokaal.

Er zijn daarbinnen nog veel meer mogelijkheden, want zoals u in het voorbeeld hiernaast ziet kunt u naast de omgeving (Ermelo) ook kiezen voor een leeftijdsgroep van 16-20 jaar. Dat is de groep die het meest interressant is voor de autorijsschool. Het lijkt mij duidelijk hoe goed deze lokale advertenties werken.

U kunt ook via Facebook-advertising ue eigen Facebook pagina promoten.

Hoe begin je eenvoudig aan mailchimp?

Checklist

Bij het volgende en laatste scherm krijgt u een checklist te zien. Als voor alle punten een vinkje staat kan u op 'send' drukken om hem te verzenden. Als er een kruisje voorstaat moet u dat eerst oplossen. U kan altijd een stapje terug doen door op 'back' te klikken. Om op te slaan en terug naar uw dashboard te gaan drukt u op 'save and exit'. Dan kan u later de mail nog aanpassen onder 'campaigns'.

Facebook helpt jouw bedrijf hogerop

Dit is de basis om met MailChimp aan de slag te gaan. Probeer het eens en kijk of het voor uw bedrijf werkt. U zult zien dat het makkelijker is om uw maillijst te mailen. 

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

Is uw inspiratietank leeg? Lees deze blog om op idee├źn te komen!

Waar moet ik nou eigenlijk een blog over schrijven?

Bent u een beginnende blogger of is uw inspiratietank op en is het moeilijk om geschikte onderwerpen te vinden om over te schrijven? Heeft u uw dag niet en is uw creativiteit even weg? Dan helpen deze tips u om op ideeën te komen!

Lees meer
Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Ga voor gemak en koppel uw zakelijke mail aan Gmail

Een zakelijk mailadres ziet er professioneel uit en is ook nog goed herkenbaar voor de klant. Wilt u uw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Lees meer
Ga voor vragen naar onze support desk

Stressloos online marketing

Het leven draait om relaties. U moet kunnen genieten van uw werk. Helaas blijft de stress van Financiën vaak een groot probleem. Hierom hebben wij een aantal tips om uw marketing systeem te verbeteren. Daarmee zal u meer klanten, en dus een stabielere inkomstenstroom krijgen zodat u uw minder zorgen hoeft te maken over financiën...

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Ontdek hoe jij met een paar kleine aanpassingen slimmer kan werken
Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden