Kars Zijlstra

Satelliet websites.
Must have of een grote don’t?

door Kars Zijlstra

Satelliet websites.
Must have of een grote don’t?

Misschien heeft u er zelf al een. Een satelliet website. Maar is dat wel handig? Om deze vraag te beantwoorden ga ik het deze keer met u hebben over wanneer het wel en wanneer het niet handig is om een extra website te beginnen. Voor ik dat doe ga ik uw eerst vertellen wat er met satelliet website bedoeld wordt.

Satelliet websites zijn websites die bestaan naast uw hoofdwebsite. De meeste satelliet websites zijn kleiner dan de hoofdwebsite. Zulke websites hebben een specifieke reden zoals bepaalde keywords, marketingdoeleinden, producten en/of diensten.

doe reclame niet na maar wees orgineel

1. Voor een product of dienst

U kunt een satelliet website maken voor een dienst of product dat afwijkt van wat behandeld wordt op uw hoofdwebsite. Dit betekent niet dat u voor alles wat u doet een nieuwe website nodig heeftt. Dit doet u ook niet zozeer voor de SEO maar meer voor de dienst of product dat u wilt verkopen.

Voorbeeld 1: Web Made Easy heeft ook Blog Made Easy. We hebben bewust gekozen voor een aparte website voor Blog Made Easy. Dit hebben we gedaan omdat we een ander soort dienst gingen aanbieden die wel raakvlakken heeft met Web Made Easy maar ook weer niet. Beide diensten kunnen zonder elkaar bestaan. Maar kunnen ook goed gecombineerd worden. Daarom verwijzen we bij beide websites naar de ander.

Voorbeeld 2: Web Made Easy maakt ook huisstijlen en logo’s. Omdat wij bij de huisstijl van een bedrijf een website vinden horen zit er bij ons de website ook bij. Daarom hebben we gekozen om niet op een aparte website deze dienst te verkopen.

Website naam zoekwoord voor jouw website

2. Websitenamen met zoekwoorden

Dit is een echte don’t als u dit verkeerd doet. Wat ik hiermee bedoel is die websites die goed moet gaan scoren in Google door de specifieke zoekwoorden in de URL. Sommigen zeggen dat u voor elk keyword een eigen domeinnaam nodig heeft. Onzin als u het mij vraagt. Waarom zou u meerdere websites hebben alleen maar voor keywords? Deze namen van websites zijn meestal een rij woorden die niet kloppend achter elkaar staan. Dat werkt niet. Nu is het wel belangrijk om na te denken over de URL-naam. Omdat dat meetelt voor de SEO. Maar gooi het niet vol met keywords.

3. SATELLIET WEBSITE MET GEEN INFO

Dit zijn van die websites waar je op klikt en meteen doorgestuurd wordt naar de hoofdpagina. Dit werkt niet. Google wordt steeds beter met beoordelen van websites. Hierdoor scoren websites met goede content beter dan lege doorstuur-websites. Ook al is de naam die uw verzonnen hebt nog zo goed. Een satelliet website zonder goede content is gewoon een overbodige website die niet gevonden zal worden.

satellietwebsite SEO

4. websites voor 1 zoekwoord.

Dit sluit mooi aan met het vorige punt. Want niet alleen scoren lege en doorstuur-websites niet goed in google maar ze kosten uw ook bezoekers. Dit komt door het feit dat u veel tijd kwijt bent om een website SEO-proef te maken. Dit geldt ook voor satelliet websites. Dat is zonde van uw tijd en de kwaliteit gaat achteruit. Omdat u nu uw aandacht moet delen over twee websites gaat de SEO van beide websites omlaag. Maar als u uw aandacht alleen zou besteden aan uw hoofdwebsite zou deze veel beter scoren op het gebied van SEO en krijgt u meer bezoekers. Dus besteedt beter u tijd aan 1 website dan meerdere als het uw gaat om zoekwoorden.

5. MONEY

Dit is niet echt een ‘niet doen’ of ‘wel doen’ maar meer een ‘vergeet niet’. Voor een website betaalt u. Nu kunt u online gratis websites maken. Alleen hebben zulke websites problemen zoals: beperkte mogelijkheden, verouderde websites, gedeelde URL, toch niet gratis en ga zo maar door. Een goede tweede website kost geld. Sommige geven wel korting als u uw hoofdwebsite bij hen heeftt, maar dan is het soms even duur of goedkoper om uw bestaande website beter te laten optimaliseren. Daarom is het belangrijk u zelf de vraag te stellen ‘waar doe ik het voor?’. Als het antwoord iets te maken heeft met SEO dan is het antwoord simpel. Verbeter uw hoofdwebsite en vergeet een tweede website. En als u hierin zelf niet zo goed bent of liever geen tijd aan wilt besteden dan kan u beter iemand zoeken die u hiermee helpt. Web Made Easy kan u hier bij helpen. Kijk bij ‘prijzen’ om te zien hoe wij u hiermee kunnen helpen.

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

Benieuwd wat een meertalige website voor u kan betekenen?

In de meeste gevallen is het voor bedrijven van toegevoegde waarde om uw website in meer talen te hebben. Het spreekt een grotere groep mensen aan en daarnaast vergroot het in veel gevallen uw omzet.

Lees meer
Zoek gratis afbeeldingen en bewerk ze met deze tools!

Zoek professionele afbeeldingen en bewerk ze met deze tools!

Op zoek naar nieuwe beelden voor uw website? Dan helpen wij u graag op weg. Lees hier alle ins and outs van het zoeken, bewerken en optimaliseren van nieuwe afbeeldingen.

Lees meer
Wil je zelf landingspagina's aanmaken in Web Made Easy

Stappenplan voor het maken van de perfecte landingspagina in Web Made Easy!

Wij willen u graag op weg helpen om uw website zelf te kunnen optimaliseren voor de zoekmachines. Dankzij dit handige stappenplan kunt u zelf in 3 stappen uw landingspagina live plaatsen.

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Alles wat je moet weten over jouw website
Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden