Stressloos online marketing

door Kars Zijlstra

laat jouw website onderhouden door professionals

Stressloos online marketing

Het leven draait om relaties. Je moet kunnen genieten van je werk. Helaas blijft de stress van Financiën vaak een groot probleem. Hierom hebben wij een aantal tips om je marketing systeem te verbeteren. Daarmee zal je meer klanten, en dus een stabielere inkomstenstroom krijgen zodat je je minder zorgen hoeft te maken over financiën.

Een aantal tips om je marketing systeem te verbeteren zodat je meer klanten, en dus een stabielere inkomstenstroom krijgt

Begrijp de puzzel

Zorg er voor dat je de puzzel begrijpt. Online marketing is een grote puzzel, met jouw website als basisstuk. Zorg er voor dat andere stukken zoals Facebook en je blog aansluiten op jouw website door middel van dezelfde huisstijl en andere herkenbare middelen.

DEEL JE KENNIS
Wees niet bang dat concurrenten er met jouw kennis vandoor gaan. Deel juist kennis met je bezoekers, maar vertaal deze kennis zo dat bezoekers er wat aan hebben.

Bezoekers en klanten hebben immers geen kennis nodig maar een proces, waar jij ze doorheen kan leiden.

Een aantal tips om je marketing systeem te verbeteren zodat je meer klanten, en dus een stabielere inkomstenstroom krijgt

Richt je website strategisch in

De belangrijkste dingen die je website doet zijn:

1. De bezoeker overtuigen van jouw expertise

2. Namen en e-mailadressen verkrijgen van bezoekers en hiermee bezoekers converteren naar leads

3. Leads converteren naar klanten.
Hoe je dit doet wordt beter uitgelegd in ons artikel
10 regels om jouw website te verbeteren.

BEGIN MET BLOGGEN
Zorg er voor dat jouw blog bezoekers trekt voor je website. Probeer op je blog mensen echt te helpen en hiermee bezoekers te trekken.

Web Made easy ontwerpt een professioneel webdesign voor maar EURO 249 voor u!

Investeer in een huisstijl

Door een huisstijl zullen bezoekers jou en je expertise overal eerder herkennen. Een huisstijl kun je bijvoorbeeld op zowel je website als je Facebook pagina gebruiken. Wanneer een bezoeker een van de twee al heeft gezien en op de ander komt, zal hij/zij zich vertrouwder voelen.

MAAK EEN CONTENT PLANNING
Wanneer zet je wat op je website of social media? Een content planning zorgt ook voor consistentie. Consistentie is zeer belangrijk voor je bezoekers.

1 blog elke maand is beter dan 5 blogs in een week, en daarna niks meer.

Probeer hierom een content planning per week of per maand te maken.

Een aantal tips om je marketing systeem te verbeteren zodat je meer klanten, en dus een stabielere inkomstenstroom krijgt

Maak een geheel plan

Maak een plan voor je gehele Marketing systeem.
Een goed plan zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

1. Website maken
2. Huisstijl maken
3. Facebook en/of LinkedIn maken
4. Content planning schrijven
5. Content planning optimaliseren.

Het hebben en voltooien van deze lijst geeft zowel rust als voldoening.

BESTEED TECHNIEKEN UIT
Besteed techniek uit om problemen in de toekomst te voorkomen door middel van veiligheid en updates. Laat een website maken door een professioneel bedrijf en ga niet zelf aan de gang wanneer je geen of weinig ervaring hebt met websites maken. Web made Easy biedt professionele websites aan voor een lage prijs. Heeft u interesse? Neem contact met ons op!

Om bezoekers jouw professionaliteit te laten zien, te informeren en tot klanten om te zetten, moeten ze wel eerst op je website komen.

Trek bezoekers aan

Meer bezoekers betekend over het algemeen meer omzet. Voor bezoekers trekken zijn er 2 mogelijkheden:

1. Zelf bezoekers trekken door middel van blogs of video’s. Deze manier kost tijd maar kost over het algemeen geen of weinig geld.

2. Adverteren. Deze manier kost juist geld maar over het algemeen weinig tijd.

Kies de optie die jou het beste uitkomt en waar jij het meest van kan missen.

Vergroot je mailinglijst

Blijf continu werken aan de groei van je mailinglijst. Zorg er voor dat je je mailinglijst ook waardevolle content toestuurt. Bij een nieuwsbrief is het bijvoorbeeld verstandig je zelf af te vragen: ‘Wat levert het de lead/klant op?’ om jezelf er van te verzekeren dat je waardevolle content blijft sturen.

FOCUS OP 1 SOCIAL MEDIA
Focus op 1 social media platform tegelijk. Het is beter om 1 goed Social media platform te hebben waar veel bezoekers via komen dan 10 slechte die weinig betekenen voor je onderneming of website.

Geeft jouw website niet het resultaat dat je graag zou willen zien?

Zorg voor motivatie

Zorg er voor dat je gemotiveerd blijft en altijd een doel hebt om naartoe te werken. Zo kun je jezelf de vraag stellen: ‘wat zou het mij opleveren wanneer ik een stabiele stroom van aanvragen en inkomsten heb?’ Waarschijnlijk een hoop rust en voldoening. Probeer naar dit soort doelen te werken om gemotiveerd te blijven en plezier te houden in je werk.

We hopen dat deze tips jou helpen om stressloos online te adverteren voor jouw onderneming. Bekijk ook onze SEO Made Easy 5 stappenplan om hoog te scoren in Google.

VRAGEN

Ik zou graag van je horen wat je van dit artikel vindt. Heeft het je geholpen? Welke stappen ga je aan de hand van dit artikel ondernemen? Zou je zelf nog iets willen bijdragen? Laat het ons weten in een reactie op dit artikel.

Op jouw succes!
Kars Zijlstra

P.S: Like ons op Facebook en schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief om regelmatig waardevolle tips en adviezen voor jouw website te ontvangen.

GEEF HIER JOUW REACTIE!

Versturen

MEER WAARDEVOLLE TIPS EN ADVIEZEN!

Meer bezoekers & waardevolle klanten?

Vul uw naam en e-mail adres in en ontvang regelmatig nieuwe blogs voor het optimaliseren van uw website en aanverwante artikelen!

Nieuwsbrief Web Made Easy

JA, IK WIL TIPS VOOR MIJN WEBSITE!