Kars Zijlstra

De 14 don'ts bij SEO

door Kars Zijlstra

De 14 don'ts bij SEO

Iedereen zegt iets anders op het gebied van SEO. Maar wat vorig jaar nog werkte is vandaag de dag onbruikbaar. En sommige technieken hebben nooit gewerkt. Niet iedereen heeft dit in de gaten. Omdat om een of andere reden deze “tips” voor een betere SEO steeds maar weer opduiken op het internet ga ik je vertellen wat niet (meer) werkt op het gebied van SEO. Zodat jij deze Don’ts niet (langer) gebruikt.

beter gevonden worden in google zoekresultaten

1. ZOEKWOORDEN IN DE META TITEL ZETTEN

sommige van deze don’ts werken nog steeds als je het goed doet. Doe je dat niet…. Dan snij je jezelf er mee in de vingers. Dit is er zo een: Natuurlijk stop je zoekwoorden in je meta titel (sommige kennen deze term beter als title tags). Alleen het ene zoekwoord na het andere achter elkaar plakken werkt echt niet meer. Zoekers op Google zien dat rijtje zoekwoorden ook. Kijk naar jezelf. Waar druk je eerder op “Goedkope website, website, hosting website, webdesign” of “Web made easy maakt goedkope professionele websites en webdesign” Misschien kun je nu minder zoekwoorden kwijt. Maar daardoor wordt je wel beter gevonden. Dus werk goed met de meta titel. Maak kloppende zinnen en stop met het rijtje zoekwoorden.

2. MEERDERE META TITELS MAKEN

Oké, geen rij met zoekwoorden. Dan maar meerdere meta titels. Dit is leuk verzonnen maar werkt niet. Sorry, maar wat werkt is echt maar 1 meta titel bestaande uit een zin. Google trapt er niet in.

Maak reclame om meer klanten te krijgen bij uw bedrijf

3. RECLAME MAKEN MET ADWORDS EN ADSENSE OP GOOGLE VOOR BETERE ZOEKRESULTATEN

Het idee achter deze ‘tip’ is wanneer je betaald aan Google voor reclame, je ook hoger komt te staan in de normale zoekopdrachten. Dit is niet zo. Dit zou er voor zorgen dat Google niet langer goede websites beloont, maar alleen diegenen die betalen. Dit is wel het laatst wat Google wil. Google beloont alleen goede websites, en niet betalende websites.
 

4. JE WEBSITE VOL GOOIEN MET HETZELFDE ZOEKWOORD 

Iedereen weet het wel. Je gebruikt zoekwoorden om beter gevonden te worden. Hier zit een maar aan: Vroeger luidde de regel: “hoe vaker hetzelfde zoekwoord, hoe beter”. Dit werkt niet meer. Vandaag de dag moet je alleen zoekwoorden op strategische plaatsen gebruiken. Dus niet meer je hele tekst volgooien met 1 zoekwoord. Zo nu en dan je zoekwoord gebruiken is voldoende.

Leer hoe je in 5 stappen hoger in google scoort

5. ZOEKWOORD PER PAGINA

Aparte pagina’s aanmaken met dezelfde informatie alleen maar omdat je dan een zoekwoord variant kan hebben. Vroeger werkte dit wel. Tegenwoordig niet meer. Je kunt beter al jouw aandacht aan 1 pagina steken dan meerdere pagina’s die op hetzelfde neerkomen

6. AANMELDEN BIJ DE ZOEKMACHINES

Dit is ook weer een punt waar je niks aan hebt wanneer je het half doet. Het werkt niet wanneer je alleen een Google account maakt. Wat wel werkt is een Google bedrijfspagina aanmaken. Dus als je jouw bedrijf aanmaakt bij Google maak dan ook een bedrijfspagina aan. Hulp hierbij nodig? In ‘Gratis adverteren in Google’ laten we je zien hoe je makkelijk een bedrijfspagina aanmaakt.

Registreer een domeinnaam voor 10 jaar bij web made easy

7. META KEYWORDS VOOR GOOGLE

De meest gebruikte zoekmachine is natuurlijk Google. Dat hoeven we je niet uit te leggen. Google neemt meta keywords niet mee in de beoordeling van jouw website. Daarom is deze techniek verouderd en onbruikbaar. Er zijn zoekmachines die hier nog wel rekening mee houden bij het maken van jouw website ranking. Yahoo bijvoorbeeld. Maar bijna al het zoekverkeer komt toch van Google.

8. REGISTREER EEN DOMEINNAAM VOOR 10 JAAR

Ik wist niet eens dat dit ook een SEO “tip” was tot voor kort. Hoe deze “tip” werkt zit zo. Omdat jij jouw domeinnaam voor een langere periode registreert zou google moeten denken dat je meer te vertrouwen bent. Omdat je voor een lange periode er mee bezig zult zijn. Je hebt misschien al gemerkt dat ik dit grote onzin vindt. Dit is nergens op gebaseerd. Google heeft nooit gezegd dat als jij jouw domeinnaam voor een lange periode zou registreren dat je dan sneller gevonden wordt. Dit en het fijt dat je soms al voor 50 euro al 10 jaar een domeinnaam hebt is deze don’t net zo waar als de andere don’ts zijn. Het klinkt leuk maar in de praktijk werkt het niet of werkt het je tegen. Als je een domeinnaam gaat registreren neem dit dan niet mee in jouw overwegingen. Zonde van je tijd.

Links plaatsen op websites om hoger in google te komen

9. DOMEINNAMEN DIE NIET JOUW MERKNAAM ZIJN

Misschien kom je ze zelf ook weleens tegen. Van die vage website namen. Zoals online-iphone-7-kopen.nl. Dit is een van die domeinnamen die gekozen is omdat dit zoekwoorden zijn waarop dit bedrijf gevonden wilt worden. Dit is iets wat je makkelijk kan voorkomen door jouw bedrijfsnaam of merknaam te gebruiken voor jouw websitenaam

10. LINKS PLAATSEN BIJ BLOGS EN FORUMS

Misschien valt het je al op dat veel van deze “tips” een kern van waarheid bevatten. Dat is met deze ook. Alleen de meesten worden te enthousiast en plaatsen te veel links op verschillende websites. Dit werkt niet. De kern van waarheid in deze “tip” is dat links op blogs en fora plaatsen die niet van jou zijn kunnen helpen. Maar let op!

1. Doe dit alleen als het nut heeft. Bijvoorbeeld. Jij hebt een blog geschreven over 5 dingen die niet werken voor SEO. Dat kan je dan in de reacties plaatsen bij deze blog. Zolang je maar nieuwe informatie toevoegt. Dus staat in dat artikel van jou een don’t die ik niet behandeld heb, dan kun je best een link in de reacties toevoegen. Maar heb ik ze al behandeld dan voegt het geen waarde toe. Ook als je bijvoorbeeld een blog geschreven hebt over hoe je het beste je planten kan verzorgen is het ook niet handig om in de reacties te plaatsen. De informatie is nog niet behandeld maar sluit niet aan bij dit onderwerp.

2. Doe het niet te vaak. Naast dat de link die jij in de reacties plaatst nieuwe content moet bevatten van hetzelfde onderwerp moet je opletten hoe vaak je links plaatst. Doe je dit te vaak te snel achter elkaar dan heeft het geen nut meer voor Google. Misschien krijg je nieuwe bezoekers van de blogs en fora waar je de link gepost hebt. Maar het helpt dan niet meer mee voor jouw SEO.

PLaats SEO links op je eigen website om hoger in Google te komen

11. LINKEN BINNEN JOUW WEBSITE

we hebben het net gehad over links op andere websites naar de jouwe. Nu gaan we het hebben over de pagina zelf. Links binnen jouw website is een goed ding. Totdat je gaat overdrijven. Google bestraft degenen die links plaatsen alleen om links erin te hebben. Is het bruikbaar voor de gebruiker en handig? Dan is het juist goed voor je SEO. Doe je het alleen om gevonden te worden bij zoekmachines, maak je het woord kleiner of bouw je de zin zo om dat je de link kunt maken ook al voegt het geen extra waarde toe? Dit werkt je alleen maar tegen.

12. BETAALDE LINKBUILDERS

Dit werkt bijna nooit. Ze beloven jou bijvoorbeeld 1000 links voor 10 euro. Wanneer je zelf wel eens aan linkbuilding hebt gedaan, dan weet je hoeveel tijd dit kost. Ze kunnen mij veel wijs maken maar ik kan je verzekeren: Jij krijgt nooit 1000 kwaliteit links voor 10 euro. 10 kwaliteit links voor 10 euro is al lastig te vinden. Wat werkt dan wel? Het zelf doen, of zoek een professional die dit voor je gaat doen. Dan betaal je wel meer maar dan krijg je wel kwaliteit.

woorden in dezelfde kleur op jouw website

13. DOMEINNAAM LINKEN

Koop geen domeinnaam met de bedoeling om alleen deze door te linken naar jouw hoofdwebsite. Zulke pagina’s scoren nooit hoog in Google. Zulke zoekwoord-domeinnamen helpen je daarom niet.

14. ZOEKWOORDEN IN DEZELFDE KLEUR ALS JOUW WEBSITE

Als laatst gaan we even terug de tijd in. Deze tip werkte rond het jaar 1996. Het idee was dat je zoekwoorden in dezelfde kleur zet als de achtergrondkleur zodat je deze niet zag, maar het zoekwoord alsnog heel vaak voorkwam op je pagina. Doe je dit nog steeds? Misschien is het dan handig om even serieus aan de slag te gaan met SEO. 

We hebben bij sommige don’ts de do’s al verteld. Wil je meer do’s die ook werken? Lees dan eens ‘leer hoe je in 5 simpele stappen hoog in Google scoort’. Wil je liever niet zelf aan de gang met SEO maar dat jouw website toch SEO-proef is? Web made easy helpt jou hierbij. Kijk bij prijzen om te zien hoe web made easy jou kan helpen. En vergeet ons ook niet te liken op facebook. Zo weet je altijd wanneer er een nieuw artikel is.

Vragen

Ik zou graag van je horen wat je van dit artikel vindt. Heeft het je geholpen? Welke stappen ga je aan de hand van dit artikel ondernemen? Zou je zelf nog iets willen bijdragen? Laat het ons weten in een reactie op dit artikel.

Op jouw succes!
Kars Zijlstra

P.S: Like ons op Facebook en schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief om regelmatig waardevolle tips en adviezen voor jouw website te ontvangen.

Geef hier jouw reactie!

Versturen
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Word beter gevonden in Google
Terug naar blog overzicht

Meer bezoekers & waardevolle klanten?

Vul uw naam en e-mail adres in en ontvang regelmatig nieuwe blogs voor het optimaliseren van uw website en aanverwante artikelen!

Nieuwsbrief Web Made Easy

Aanmelden

Copyright 2018 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden