Kars Zijlstra

Wil jij ook beter scoren in google in jouw woonplaats?

door Kars Zijlstra

In je eigen dorp bovenaan in Google, dat wil je toch?

Tip 1: lokale (nieuws)sites

Elke stad of dorp of stadswijk heeft lokale websites met nieuws uit de omgeving welke vaak worden onderhouden door vrijwilligers. Vaak is het een hele tour voor hen om voldoende nieuwsberichten te verzamelen en daar kun je slim gebruik van maken. Je zult verbaasd zijn over hoe makkelijk het is om een artikel of nieuwsbericht (met een link naar je website) op deze lokale websites te laten verschijnen. Met deze actie behaal je twee belangrijke doelen. Aan de ene kant zorg je ervoor dat je voor Google lokale online bekendheid krijgt. Aan de andere kant wordt je zichtbaar bij jouw doelgroep.

Wanneer je geen nieuwsbericht of artikel hebt of wilt maken dan kun je ook overwegen om op de websites te adverteren. Vaak kun je lokaal zeer voordelig een banner met een link naar je website laten plaatsen.

Waar vind je deze lokale nieuwssites? Het is aannemelijk dat je wellicht al een aantal van deze websites kent. Om het aantal uit te breiden ga je simpelweg naar Google en zoek je op "nieuws + jouw woonplaats". Blijf hierbij niet alleen op de eerste pagina, maar kijk vooral verder om nog een paar extra websites te vinden.

Adverteer lokaal voor meer bekendheid in je woonplaats!

Tip 2: Lokale Facebook-advertising

De andere manier om lokale bekendheid te krijgen is via Facebook-advertising. Facebook heeft veel ontwikkeling gestopt in de mogelijkheid om lokaal je doelgroep te kunnen bereiken.

Bijvoorbeeld: een autorijschool uit Ermelo wil zijn lokale bekendheid vergroten. Je kunt daarvoor in Facebook een advertentie aanmaken die gericht is op mensen uit Ermelo. Zo adverteert u dus zeer lokaal.

Er zijn daarbinnen nog veel meer mogelijkheden, want zoals je in het voorbeeld hiernaast ziet kun je naast de omgeving (Ermelo) ook kiezen voor een leeftijdsgroep van 16-20 jaar. Dat is de groep die het meest interressant is voor de autorijsschool. Het lijkt mij duidelijk hoe goed deze lokale advertenties werken.

Je kunt ook via Facebook-advertising je eigen facebook pagina promoten.

optimaliseer jouw website om beter in google gevonden te worden

Tot slot:

Bovenstaande tips zijn voor het verhogen van je lokale bekendheid. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden om lokaal bekend te worden. Het is belangrijk om deze tips niet te onderschatten. Als je een lokale werkomgeving hebt dan is het belangrijk om juist daar gezien te worden.

Elke zichzelf respecterende ondernemer zou bovenstaande tips moeten toepassen. Er zijn weinig kosten en het resultaat is erg goed. Als klap op de vuurpijl zorg je er zo voor dat je bovenaan komt in Google op lokale zoekwoorden en daar wordt elke ondernemer blij van! 

Vragen

Ik zou graag van je horen wat je van dit artikel vindt. Heeft het je geholpen? Welke stappen ga je aan de hand van dit artikel ondernemen? Zou je zelf nog iets willen bijdragen? Laat het ons weten in een reactie op dit artikel.

Op jouw succes!
Kars Zijlstra

P.S: Like ons op Facebook en schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief om regelmatig waardevolle tips en adviezen voor jouw website te ontvangen.

Geef hier jouw reactie!

Versturen
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Word beter gevonden in Google
Terug naar blog overzicht

Meer bezoekers & waardevolle klanten?

Vul uw naam en e-mail adres in en ontvang regelmatig nieuwe blogs voor het optimaliseren van uw website en aanverwante artikelen!

Nieuwsbrief Web Made Easy

Aanmelden

Copyright 2018 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden