Kars Zijlstra

7 eenvoudige tips voor meer klanten

door Kars Zijlstra

7 eenvoudige tips voor meer klanten

Iedere ondernemer wil het wel. Meer klanten. Maar soms lukt het niet echt om jouw klantenbestand groter te maken. Dit kan komen doordat mensen jou nog niet kennen of dat je de verkeerde doelgroep aanspreekt. Daarom hebben wij 7 tips voor jou om je op weg te helpen naar meer klanten.

Hoe krijg ik meer klanten en bezoekers op mijn website?

1. Praat met 3 mensen per dag

We snappen het, je werkt veel achter je computer. Maar soms vergeten we hierdoor dat nog niet iedereen jouw bedrijf kent. Dit is jammer genoeg waar. Daardoor loop jij klanten mis. Niet alleen omdat ze jou nog niet kennen. Maar ook als ze jouw bedrijf hebben gevonden kunnen ze twijfelen. Dit komt doordat ze niet weten wie jij en jouw bedrijf zijn. Daarom is het handig om mensen te vertellen wie je bent en wat je doet. Probeer iedere dag minimaal 3 nieuwe mensen te vertellen wie jij bent en wat jij doet. Dit klinkt misschien raar maar na een tijdje zul je het verschil zien.

2. GA EROP UIT

Besluit je tip 1 op te volgen? Dat is verstandig. Wij snappen dat je een druk bezet persoon bent en daarom is het het handigst om het meeste uit die gesprekken te halen. Daarom tip 2: ga erop uit. Jouw toekomstige klanten lopen daar. Daarom is het handiger naar mensen toe te gaan dan via internet contact op te nemen. Zoek uit wie jouw klanten zijn. Dan weet jij waar je het beste heen kan gaan. Het beste is om uit te zoeken waar jouw klanten heen gaan om te netwerken. Daar heb je de grootste slagingskans. Denk hierbij aan conferenties, beurzen, netwerkbijeenkomsten etc. Daar heb jij de grootste kans van slagen.

Tips van web made easy om meer klanten te krijgen

3. Social media

Soms vergeten we dat internet de plek is om reclame te maken. Steeds meer gebeurt online en daarom kun je daar het beste jezelf bekend maken. Maar pas op! Laat het niet lijken alsof je loopt te smeken voor meer klanten. Dit komt je niet ten goede. Je krijgt er niet meer klanten door en jouw reputatie wordt er niet beter van. Dat wil je natuurlijk niet. Maar wat is dan wel handig om te doen? Vooral onthouden dat sociale media een lange termijn project is. Het kan soms weken of maanden duren voordat klanten ook echt jouw diensten of producten nemen. Maar laat dit jou niet tegenhouden. Het levert meer klanten op. Het is belangrijk dat je actief op het internet bent. Klanten vinden het fijn om jou te kunnen volgen op twitter, vrienden te zijn op facebook en jouw blogs te lezen. Maar ga alleen op sociale media als je het gaat onderhouden. Je hoeft niet dagelijks iets neer te zetten. Maar als jouw laatste post 2 maanden geleden was is het misschien handig om iets actiever te worden.

7 tips meer klanten te werven

4. Laat het niet verwateren

Hoe vaak gebeurt het wel niet? Je bent druk bezig en daardoor vergeet je op tijd een mailtje te beantwoorden. Of je vergeet contact op te nemen met iemand die je ontmoette bij een netwerkborrel. Of je werd gebeld en vergeet terug te bellen. Maar door al die kleine dingen loop je klanten mis en daardoor weer geld. Daarom is het belangrijk om een goede opvolging te hebben. Zorg ervoor dat je in contact blijft. Hierdoor krijg je meer nieuwe klanten.

5. GRATIS DOET WONDEREN

Het woord gratis is ideaal om e-mailadressen te verzamelen. Dit doe je door jouw toekomstige klanten iets te geven in ruil voor hun e-mailadressen. Wat je geeft moet wel iets zijn waarvoor iemand had willen betalen. Anders werkt het jammer genoeg niet.

7 eenvoudige tips voor meer klanten

6. Vertel het in 30 seconden

Dit is jou vast wel eens gebeurt. Je komt iemand tegen en vraagt wat zij of hij doet. Na een uur zijn of haar verhaal gehoord te hebben weet je nog niet wat ze doen. Dat werkt niet. Probeer daarom als je jezelf voorstelt het altijd kort en krachtig te houden. 30 seconden is al lang genoeg. Probeer daarom in 1 zin te zeggen wat je doet. Bijvoorbeeld: Web made easy maakt websites voor een lage prijs. Wij zouden ons zo kunnen voorstellen. Ik maak voor ondernemers websites voor een lage prijs. Iedereen weet nu wat wij doen in minder dan 30 secondes. Mocht je het lastig vinden om een mooie zin te maken, dan kun je deze zin als basis gebruiken: Ik (maak voor/ help) (uw doelgroep) met (kort wat je doet). Zorg ervoor dat u er een kloppende zin van maakt. En dan kun je je ook voorstellen in minder dan 30 seconden.

7 eenvoudige tips om meer bezoekers te krijgen op jouw website

7. Vraag voor aanbevelingen

Wist je dat je door blije klanten nieuwe klanten kan krijgen? Mensen helpen graag anderen. Als je ze goed geholpen hebt is de kans groot dat ze jou aan kennissen zullen aanraden. Jammer genoeg weten jouw klanten niet altijd dat je het fijn vind dat ze mensen doorverwijzen naar jou. Vraag daarom of ze jou willen aanbevelen. Vertel ook naar wat voor klanten je op zoek bent en of ze iemand kennen die jouw hulp kan gebruiken. Hierdoor kun je meer klanten krijgen. Wil je meer tips & adviezen over hoe je het beste doorverwezen klanten kan krijgen lees dan eens Hoe krijg je klanten uit jouw netwerk.

7 eenvoudige tips voor meer klanten

Als je deze tips zult gaan volgen zul je zien dat in de loop van de tijd je steeds meer klanten zult krijgen. Probeer het eens en kijk of het werkt bij jouw bedrijf.

Vragen

Ik zou graag van je horen wat je van dit artikel vindt. Heeft het je geholpen? Welke stappen ga je aan de hand van dit artikel ondernemen? Zou je zelf nog iets willen bijdragen? Laat het ons weten in een reactie op dit artikel.

Op jouw succes!
Kars Zijlstra

P.S: Like ons op Facebook en schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief om regelmatig waardevolle tips en adviezen voor jouw website te ontvangen.

Geef hier jouw reactie!

Versturen
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Hoe krijg je meer klanten/bezoekers
Terug naar blog overzicht

Meer bezoekers & waardevolle klanten?

Vul uw naam en e-mail adres in en ontvang regelmatig nieuwe blogs voor het optimaliseren van uw website en aanverwante artikelen!

Nieuwsbrief Web Made Easy

Aanmelden

Copyright 2018 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden