Kars Zijlstra

Ga voor gemak en koppel je zakelijke mail aan Gmail

door Kars Zijlstra

Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

GA VOOR GEMAK EN KOPPEL JE ZAKELIJKE MAIL AAN GMAIL

Veel bedrijven met een eigen website krijgen een zakelijk mailadres wat gekoppeld is aan hun website. Een zakelijk mailadres ziet er professioneel uit en is ook nog goed herkenbaar voor de klant. Er zitten wel een aantal nadelen aan een appart zakelijk mailadres.

Het eerste nadeel is dat al je mails worden ontvangen en bewaard op je eigen server. Dit kost veel geheugen waardoor de server snel vol raakt. Daarbij is het ook erg tijdrovend om verschillende mailboxen bij te houden. Het is namelijk veel makkelijker om al je mailadressen in één mailbox te hebben. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om hun zakelijke mail toch te koppelen aan Gmail. Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Stap 1: Google account aanmaken

Om te beginnen moet je eerst een Google account aanmaken. Dit kan via deze link. Als je eenmaal een Google account hebt, kun je via deze link inloggen op je Gmail.

Stap 2: Het pop-up venster openen

  • Als je bent ingelogd klik je rechtsboven op het tandwieltje.
  • Kies daar voor de optie ‘Instellingen’.
  • Vervolgens klik je op het tabblad ‘Accounts & Import’.
  • Als het goed is staat daar dan de optie ‘E-mail bekijken uit andere accounts’ tussen, klik daar op.
  • Kies dan voor ‘Een e-mail account toevoegen’. Er verschijnt een pop-up venster.

Stap 3: Stappen volgen in het pop-up venster

Als het pop-up venster geopend is vul je daar je volledige zakelijke e-mailadres in die je wilt gaan gebruiken. Als je dit gedaan hebt klik je op ‘volgende’.

Er opent weer een pop-up venster

Daar kan je uit twee opties kiezen. Kies voor de optie ‘E-mail importeren uit mijn andere account’. Klik vervolgens weer op ‘Volgende’.

Zakelijke email, wachtwoord en POP3-server

Vul in het laatste scherm bij ‘Gebruikersnaam’ je volledige zakelijke e-mailadres in. Daarna vul je het wachtwoord van jouw zakelijke e-mail in

Daaronder staat ‘POP3-server’. Vul die ook in. Laat de optie ‘poort’ gewoon op 110 staan. Klik als laatst op ‘Account toevoegen’ en je zakelijke mails komen binnen in je Gmail!

Stap 4: Zakelijke mails versturen via Gmail

Nu komen onze zakelijke mails binnen via Gmail. We kunnen alleen nog geen mails versturen via Gmail. Om dit wel te kunnen moet je ook een aantal stappen volgen.
 
Ga weer naar het tabblad ‘Account & Import’. Klik daar op de optie ‘Mail verzenden als’. Kies dan voor ‘E-mailadres toevoegen waarvan je eigenaar bent’.

Er opent weer een pop-up venster.
Vul daar gewoon je naam en je e-mailadres in. Het vinkje ‘beschouwen als alias’ mag uitgeschakeld blijven. Klik vervolgens weer op ‘Volgende stap’.

Het volgende venster

 Bij het volgende venster vul je bij ‘SMTP-server’ het adres in dat je van je hostingpartij ontvangen hebt. De poort mag op 587 blijven staan. Vul vervolgens bij ‘Gebruikersnaam’ je volledige zakelijke e-mailadres in en vul daaronder je wachtwoord in.

De optie ‘Beveiligde verbinding via TLS’ moet aangevinkt zijn. Klik als laatst op ‘Account toevoegen’ en vanaf nu kun je zakelijke mails versturen en ontvangen via Gmail.

Wil je jouw zakelijke mail ook graag koppelen aan Gmail? Volg dan dit simpele stappenplan.

Hoe maak je gebruik van meerdere accounts in Gmail?

Via deze manier kun je in totaal vijf verschillende zakelijke e-mailadressen toevoegen aan Gmail. Als je een nieuw e-mailbericht gaat maken kun je bij ‘Van’ je gewenste e-mailadres kiezen waarmee je het bericht wilt gaan versturen. Ook krijgen inkomende mails automatisch een label. Zo kan je goed zien welk e-mailbericht bij welk mailadres hoort. 

In Outlook is het koppelen met je zakelijke mail ook mogelijk maar daar zullen de te nemen stappen waarschijnlijk wel wat anders zijn als bij Gmail.

Vragen

Ik zou graag van je horen wat je van dit artikel vindt. Heeft het je geholpen? Welke stappen ga je aan de hand van dit artikel ondernemen? Zou je zelf nog iets willen bijdragen? Laat het ons weten in een reactie op dit artikel.

Op jouw succes!
Kars Zijlstra

P.S: Like ons op Facebook en schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief om regelmatig waardevolle tips en adviezen voor jouw website te ontvangen.

Geef hier jouw reactie!

Versturen
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Ontdek hoe jij met een paar kleine aanpassingen slimmer kan werken
Terug naar blog overzicht

Meer bezoekers & waardevolle klanten?

Vul uw naam en e-mail adres in en ontvang regelmatig nieuwe blogs voor het optimaliseren van uw website en aanverwante artikelen!

Nieuwsbrief Web Made Easy

Aanmelden

Copyright 2018 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden