Kars Zijlstra

Wow, bloggen werkt echt!

door Kars Zijlstra

Wow, bloggen werkt echt!

Zijn blogs nog wel relevant? En waarom zou iemand nog beginnen met bloggen? In dit artikel staan een aantal redenen waarom bloggen voor jou en je onderneming relevant kan zijn.

Een aantal redenen waarom bloggen relevant is voor jouw onderneming

Je kan je passie delen

Wanneer je geniet van jouw vak, ben je er constant mee bezig en niet alleen tijdens werktijden. Je wil er zo veel mogelijk van weten, en al deze kennis waarschijnlijk ook graag met anderen delen. Een blog is een goed idee om jouw passie te uiten en de informatie die je bezit te delen met anderen.

MAKKELIJK IDEEËN DELEN

Een blog is één van de makkelijkste manieren om jouw ideeën te delen met de rest van de wereld. Ieder mens heeft een bepaalde drang om zijn of haar meningen te uiten, en een blog is daar een geweldig middel voor. Het is verstandig om de techniek van een blog aan een ander over te laten. Hierdoor kan jij je focussen op het schrijven.

Zijn blogs nog wel relevant in deze tijd?

Duidelijke mening creëren

Door een blog te schrijven over een bepaald onderwerp dwing je jezelf ertoe onderzoek te doen naar dat onderwerp. Je leert er van en tijdens het schrijven krijg je een beter beeld van jouw mening over het onderwerp. Het artikel op je blog informeert dus niet alleen de lezer, maar ook jezelf.

FEEDBACK

Wanneer je artikel voor je blog af is kunnen mensen er op reageren en feedback geven. Lezers kunnen vagen stellen over het onderwerp of aanvullingen geven. Dit kan je nogmaals aan het denken zetten. Zo kunnen lezers niet alleen van jou leren, maar jij ook van de lezer.

web made easy raad het aan om te gaan bloggen

Vertrouwen winnen

Wanneer je gaat bloggen over een onderwerp waar je zelf veel van af weet, heb je meer kans dat lezers je zullen vertrouwen. Ze kunnen onder de indruk zijn van je kennis. Klanten zullen uiteraard sneller zaken doen met iemand die duidelijk weet waar hij/zij over praat.

OMDAT HET MOGELIJK IS

Mensen hebben altijd al de behoefte gehad om verhalen te vertellen, maar voordat het internet bestond was dit lastiger. Boeken waren vaak de beste manieren om veel mensen te bereiken, maar nu het internet door iedereen wordt gebruikt is het ook de beste manier om iedereen te bereiken. Mensen over de hele wereld kunnen nu jouw verhaal lezen en er ook net zo gemakkelijk op reageren.

Web made easy heeft een aantal redenen om te beginnen met bloggen

Nieuwe contacten leggen

Relaties zijn zeer belangrijk in onze economie. Jouw expertise en ervaring is belangrijk, maar contacten zijn bijna net zo belangrijk. LinkedIn focust zich hier volledig op. Hier kun je nieuwe contacten leggen en je huidige netwerk onderhouden. Het is mogelijk om meer te bereiken met de juiste connecties. Een goede manier om nieuwe connecties te krijgen is bloggen. Iemand leest jouw blog en herkent jouw expertise. Diegene kan dan naar aanleiding van je blog contact opnemen voor potentiële zaken.

JE KUNT HET LEUK MAKEN

Dat het leuk is om te doen is waarschijnlijk wel de belangrijkste reden om te bloggen. Wanneer je er geen plezier in hebt, merkt je lezer dit snel en je zal het waarschijnlijk ook niet lang volhouden. Voelt bloggen als een vervelende terugkomende klus? Dan is het aan te raden niet te beginnen met bloggen of besteed het uit. Dit bespaart een hoop tijd en zorgen. Wanneer je het echter zelf doet, zorg er dan voor dat je plezier hebt met bloggen. Neem dus een onderwerp waarvan jij het leuk vindt om over te praten. Vindt je het leuk om over jouw vakgebied met ervaring te schrijven, blijf dan vooral bloggen!

We hopen dat dit artikel ook jou een reden heeft gegeven om te gaan bloggen. Veel blogplezier!

Vragen

Ik zou graag van je horen wat je van dit artikel vindt. Heeft het je geholpen? Welke stappen ga je aan de hand van dit artikel ondernemen? Zou je zelf nog iets willen bijdragen? Laat het ons weten in een reactie op dit artikel.

Op jouw succes!
Kars Zijlstra

P.S: Like ons op Facebook en schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief om regelmatig waardevolle tips en adviezen voor jouw website te ontvangen.

Geef hier jouw reactie!

Versturen
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem
Ontdek hoe jij met een paar kleine aanpassingen slimmer kan werken
Terug naar blog overzicht

Meer bezoekers & waardevolle klanten?

Vul uw naam en e-mail adres in en ontvang regelmatig nieuwe blogs voor het optimaliseren van uw website en aanverwante artikelen!

Nieuwsbrief Web Made Easy

Aanmelden

Copyright 2018 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden