Update | formulieren

door Kars Zijlstra

Update | formulieren

Je kan gemakkelijk jouw bezoekers vragen laten stellen, een bestelling laten doen of gegevens laten achterlaten via een formulier. Dit is een van de gemakkelijkste en gebruiksvriendelijkste manier om jouw bezoekers te laten reageren op jouw website.

Door de laatste update is het mogelijk om formulieren te stylen zoals jij het wil. Je kan nu bijvoorbeeld een rode lijn plaatsen een vak wat niet goed is ingevuld. Of een groene lijn om een vak waar je aan het typen bent. Wanneer je dit op je website bewerkt wordt het gemakkelijker en duidelijker om een formulier in te vullen. Lees hieronder hoe je dit zelf kan bewerken in jouw website.

U kunt gemakkelijk uw bezoekers vragen laten stelen, een bestelling laten doen of gegevens laten achterlaten via een formulier.

Zo voeg je een formulier toe

bij jouw website

Meld je aan en ga naar de pagina waar je een formulier hebt staan. Het blok kan je aanpassen als je op het pennetje naast het blok klikt. Daarna klik je op het formulier. Je ziet nu aan de rechter kant de optie "Formulier bewerken". Klik daar op. Je zult nu een pop-up veld zien. Hier kan je kiezen wat jouw bezoekers mogen en moeten invullen. Ook kan je hier het e-mail adres invullen waar de berichten naartoe moeten. Als je op de foto hiernaast kijkt zie je een selectie van waar je uit kan kiezen.

de update

in de formulieren

In de laatste update zijn 2 nieuwe opties toegevoegd namelijk Focus en Error. Wanneer je nu in je website het formulier gaat bewerken en eenmaal op het formulier klikt verschijnt er rechts in beeld een menu (zoals op de foto). Het is nieuw dat er “focus” en “error” staat. In deze menu’s kan je het formulier stylen zoals je zelf wilt.

Bekijk hieronder twee voorbeelden hoe je dit kan aanpakken.

Focus

Wanneer je iets aanpast in het menu focus, zoals de kleur van het lettertype of de rand, zie je dat niet meteen in het formulier terug. Je moet dan eerst links bovenin op voorvertoning (het oogje) klikken en het formulier gaan invullen. Je ziet dan dat in het blok waar je aan het typen bent de aanpassingen verschijnen. Vandaar ook het woord focus, je ziet waar je typt.

Error

Het woord “error” zegt misschien al wel genoeg. Wanneer je hier aanpassingen in maakt zie je het alleen als je het formulier probeert te versturen en er is iets verkeerd ingevuld. De aanpassingen, zoals een rode rand, verschijnen dan om het veld dat nog niet klaar is. In het voorbeeld heb ik bij error een rode rand toegevoegd zoals op de foto te zien is.

Voorbeeld formulier

Vul zogenaamd deze velden in en bekijk de aanpassingen die hierboven zijn gedaan.

Versturen

VRAGEN

Ik zou graag van je horen wat je van dit artikel vindt. Heeft het je geholpen? Welke stappen ga je aan de hand van dit artikel ondernemen? Zou je zelf nog iets willen bijdragen? Laat het ons weten in een reactie op dit artikel.

Op jouw succes!
Kars Zijlstra

P.S: Like ons op Facebook en schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief om regelmatig waardevolle tips en adviezen voor jouw website te ontvangen.

GEEF HIER JOUW REACTIE!

Versturen

MEER WAARDEVOLLE TIPS EN ADVIEZEN!

Meer bezoekers & waardevolle klanten?

Vul uw naam en e-mail adres in en ontvang regelmatig nieuwe blogs voor het optimaliseren van uw website en aanverwante artikelen!

Nieuwsbrief Web Made Easy

JA, IK WIL TIPS VOOR MIJN WEBSITE!

Copywright Web Made Easy 2018 ©