Kars Zijlstra

Weet op welke zoekwoorden u het meest gevonden wordt

door Kars Zijlstra

Weet op welke zoekwoorden u het meest gevonden wordt

‘Wat zijn nou de beste zoekwoorden voor mijn website?’ Deze vraag heeft u zich waarschijnlijk wel eens gesteld. Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen die u kunt gebruiken om deze vraag te beantwoorden, maar deze kosten vaak geld, of geven niet het ultieme resultaat.

In dit artikel laten we u stap voor stap zien hoe u zelf gratis een professioneel zoekwoordonderzoek kan doen.

STAP 1

Een goed idee om mee te beginnen is de zoekterm waarop u gevonden wil worden alvast te zoeken op Google. Wij gebruiken als voorbeeld het zoekwoord ‘web design’. Nu zal u helemaal onder aan de pagina de gerelateerde zoekopdrachten zien. 

doe een zoekwoordonderzoek om te kijken op welk woord je het meest gezocht word

Volgens Google horen deze zoekopdrachten bij de zoekterm die u heeft ingevoerd. Deze kunnen dus belangrijk zijn voor uw website om op gevonden te worden. Kopieer deze termen en plak ze in een Excel bestand.

Hoe werkt een zoekwoordonderzoek?

Een andere manier is uw zoekterm in te typen in Google. Google geeft nu meteen een aantal suggesties. Deze suggesties zijn de meest populaire zoektermen bij het ingetypte woord.

Maak uw eigen zoekwoord onderzoek

Ook kunt u door middel van een spatie te zetten voor de zoekterm, suggesties krijgen van resultaten welke niet beginnen met de zoekterm, maar waar de zoekterm wel in voorkomt. Hier krijgt u andere relevante resultaten mee. Kopieer ook deze naar uw Excel bestand.

optimaliseer jouw website, begin met een zoekwoord onderzoek

STAP 2

In stap 1 zijn slechts ‘short-tail’ termen behandeld. Dit zijn zoektermen van 3 of minder woorden. In deze stap gaan we echter ook ‘long-tail’ zoektermen vinden. Long-tail zoektermen zijn termen van 4 of meer woorden. Om deze voor uw website te zoeken, gaat u naar: https://yoast.com/suggest/.

WME helpt bij het optimaliseren van uw website

Typ hier uw zoekterm in en selecteer ‘Dutch’ als taal. Klik vervolgens op de knop ‘verzenden’. Hiermee zal u 9 Google Suggest termen te zien krijgen die met uw zoekterm beginnen. Kopieer deze termen naar uw Excel lijst.

maak een zoekwoordonderzoek voor jouw bedrijf

Yoast suggest tool geeft ook zoektermen op alfabetische volgorde. Deze zoekopdrachten zullen dus beginnen met uw zoekterm, gevolgd door een woord dat begint met a. Daarna een rij zoekwoorden die beginnen met uw zoekterm, gevolgd door een b, enzovoort. Kopieer ook deze termen naar Excel.

Wat zijn goede zoekwoorden voor jouw website

STAP 3

De volgende stap is om al deze zoektermen onder te verdelen in verschillende tabbladen. Probeer dus verschillende onderwerpen te vinden tussen de zoekopdrachten en maak van deze onderwerpen tabbladen. Alle woorden die u onder deze tabbladen zet, maakt u vetgedrukt of verwijder u uit de originele lijst. Hierdoor zal u een makkelijk overzicht krijgen waarbij u kunt zien welke woorden u nog moet onderverdelen.

Wat zijn nou de best zoekwoorden voor mijn site

STAP 4

Nu u deze onderwerpen heeft, gaat u bekijken hoe populair ze zijn als zoektermen. Dit gaat u doen door middel van Google Adwords. Ga naar Google Adwords via:

https://adwords.google.nl/home/tools/keyword-planner/

Hier aangekomen drukt u op ‘start using keyword planner’. Log hier in met uw Google account. Wanneer u er nog geen een hebt, maak er een aan.

de beste zoekwoorden voor uw website

Wanneer u bent ingelogd, druk je op ‘get search volume data and trends’.

Alleen de beste zoekwoorden voor uw website!

Vul in het schermpje onder ‘option 1: Enter keywords’ je zoekterm in. Druk daarna op de knop ‘get search volume’.

Wat zijn de beste zoekwoorden voor mijn website? Doe een zoekwoordonderzoek

Nu staat er een gemiddelde van hoe vaak per maand deze zoekterm gezocht wordt in Google. Wanneer deze hoog is, bijvoorbeeld tienduizend tot honderdduizend keer weet u dat er veel gezocht wordt naar deze zoekterm. Het is verstandig om juist die zoektermen te gebruiken die hoog scoren. Doe dit voor elk onderwerp en zoekwoord waarop u mogelijk gevonden wilt worden. Op deze manier krijgt u een duidelijk overzicht over welke van uw zoekwoorden goed scoren in Google en welke u dus het best kan gebruiken.

seo-optimalisatie-homepagina-computerhulp-doorn

Nu u genoeg Keywords en onderwerpen heeft voor u website en blog is het uiteraard van belang om deze terug te laten komen in bijvoorbeeld H2 kopjes van de artikelen op uw blog. Google zal dit herkennen en uw website of blog hoger plaatsen in de zoekresultaten wanneer naar die termen gezocht wordt.

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

Linken van een website naar je eigen website

Backlinks met succes!

Backlinks, wat zijn dat nou eigenlijk? Backlinks zijn links die vanaf een andere website naar uw website verwijzen. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw backlinks een succes worden?

Lees meer
Hoger en beter gevonden worden in Google door SEA & SEO

Het verschil tussen SEA & SEO

Bedrijven die op het internet actief zijn kunnen om de termen SEA en SEO niet meer heen. Het doel van SEO en SEA zijn hetzelfde, namelijk zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van de zoekmachine te komen. Maar wat houdt het nou eigenlijk in?

Lees meer
Een landingspagina is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een externe of interne link

Creëer de perfecte landingspagina!

Een landingspagina wordt nog het meest gebruikt om de aankoop te bevorderen. Het is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een link. Maar hoe creëert u nou de perfecte landingspagina?

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Word beter gevonden in Google

Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden