Kars Zijlstra

Wilt u ook beter scoren in google in uw woonplaats?

door Kars Zijlstra

In je eigen dorp bovenaan in Google, dat wil je toch?

Tip 1: lokale (nieuws)sites

Elke stad of dorp of stadswijk heeft lokale websites met nieuws uit de omgeving welke vaak worden onderhouden door vrijwilligers. Vaak is het een hele tour voor hen om voldoende nieuwsberichten te verzamelen en daar kunt u slim gebruik van maken. U zult verbaasd zijn over hoe makkelijk het is om een artikel of nieuwsbericht (met een link naar uw website) op deze lokale websites te laten verschijnen. Met deze actie behaalt u twee belangrijke doelen. Aan de ene kant zorgt u ervoor dat u voor Google lokale online bekendheid krijgt. Aan de andere kant wordt u zichtbaar bij uw doelgroep.

Wanneer u geen nieuwsbericht of artikel heeft of wilt maken dan kunt u ook overwegen om op de websites te adverteren. Vaak kunt u lokaal zeer voordelig een banner met een link naar uw website laten plaatsen.

Waar vindt u deze lokale nieuwssites? Het is aannemelijk dat u wellicht al een aantal van deze websites kent. Om het aantal uit te breiden gaat u simpelweg naar Google en zoekt u op "nieuws + uw woonplaats". Blijf hierbij niet alleen op de eerste pagina, maar kijk vooral verder om nog een paar extra websites te vinden.

Adverteer lokaal voor meer bekendheid in je woonplaats!

Tip 2: Lokale Facebook-advertising

De andere manier om lokale bekendheid te krijgen is via Facebook-advertising. Facebook heeft veel ontwikkeling gestopt in de mogelijkheid om lokaal uw doelgroep te kunnen bereiken.

Bijvoorbeeld: een autorijschool uit Ermelo wil zijn lokale bekendheid vergroten. U kunt daarvoor in Facebook een advertentie aanmaken die gericht is op mensen uit Ermelo. Zo adverteert u dus zeer lokaal.

Er zijn daarbinnen nog veel meer mogelijkheden, want zoals u in het voorbeeld hiernaast ziet kunt u naast de omgeving (Ermelo) ook kiezen voor een leeftijdsgroep van 16-20 jaar. Dat is de groep die het meest interressant is voor de autorijsschool. Het lijkt mij duidelijk hoe goed deze lokale advertenties werken.

U kunt ook via Facebook-advertising u eigen facebook pagina promoten.

optimaliseer jouw website om beter in google gevonden te worden

Tot slot:

Bovenstaande tips zijn voor het verhogen van uw lokale bekendheid. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden om lokaal bekend te worden. Het is belangrijk om deze tips niet te onderschatten. Als u een lokale werkomgeving heeft dan is het belangrijk om juist daar gezien te worden.

Elke zichzelf respecterende ondernemer zou bovenstaande tips moeten toepassen. Er zijn weinig kosten en het resultaat is erg goed. Als klap op de vuurpijl zorgt u er zo voor dat u bovenaan komt in Google op lokale zoekwoorden en daar wordt elke ondernemer blij van! 

voorbeeld van e-reader
Of u nu klant bij ons wordt of niet, doe uw voordeel met ons gratis e-book.

Uiteraard respecteren wij uw privacy conform de AVG!

dit veld niet invullen s.v.p.

Andere interessante artikelen

Die uw website tot een succes maken!

Linken van een website naar je eigen website

Backlinks met succes!

Backlinks, wat zijn dat nou eigenlijk? Backlinks zijn links die vanaf een andere website naar uw website verwijzen. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw backlinks een succes worden?

Lees meer
Hoger en beter gevonden worden in Google door SEA & SEO

Het verschil tussen SEA & SEO

Bedrijven die op het internet actief zijn kunnen om de termen SEA en SEO niet meer heen. Het doel van SEO en SEA zijn hetzelfde, namelijk zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van de zoekmachine te komen. Maar wat houdt het nou eigenlijk in?

Lees meer
Een landingspagina is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een externe of interne link

Creëer de perfecte landingspagina!

Een landingspagina wordt nog het meest gebruikt om de aankoop te bevorderen. Het is een losse webpagina waar bezoekers op terecht komen via een link. Maar hoe creëert u nou de perfecte landingspagina?

Lees meer
Website laten maken met een eenvoudig CMS beheer systeem

Word beter gevonden in Google

Terug naar blog overzicht

Copyright 2019 ©

Privacy - Cookies - Voorwaarden